Matemaatikavõistlus pani ka tantsu lööma

26. mai 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

a (1)

 

Kümnendat korda toimunud konkursist „Märka matemaatikat enda ümber” osavõtjad tõestasid, et nad pole kõvad mitte ainult GeoGebra programmi kasutamises, vaid oskavad ka tantsida.

Võistluse teema oligi tänavu tants. Konkursitööks tuli luua dünaamiline slaid tantsijatega  GeoGebra programmi abil ning seejärel valmistada koos rühmakaaslastega video, kus kogu meeskond tantsib samamoodi nagu nende loodud tegelased.

Kui varem on võisteldud individuaalselt, siis seekord rühmades. Ikka selleks, et arendada meeskonnavaimu, kinnitasid võistluse korraldajad, Nõo reaalgümnaasiumi matemaatikaõpetaja Sirje Sild ja TÜ matemaatika didaktika lektor Sirje Pihlap. Ainete koostööd toetab ju ka õppekava.

Konkursile esitas töö 29 rühma, kokku 102 õpilast 12 koolist. Finaali Ahhaa keskusse oli kutsutud kümme parimat meeskonda, kes kaaslastele oma töö sündi tutvustasid. Kaks neiut, Irja Illopmägi Kohtla-Nõmme koolist ja Gertrud Martin Käina koolist, astusid üles üksipäini, sest olid oma klassist ainsana võistlusest huvitatud.

Noorte jutust jäi kõlama, et ülesanne pakkus palju naudingut ja lusti, andis arusaama, et virtuaalmaailma järgi saab ennastki liigutada, ning oli põnev vaheldus tavapärasele matemaatika­õppimisele.

Mõnedki olid GeoGebra programmiga juba varem tuttavad, sest on konkursist osa võtnud eelmistel aastatel. Jüri gümnaasiumist pääses seekord finaali lausa kolm ja Surju põhikoolist kaks võistkonda. Tähelepanuväärne on seegi, et enam kui pooled finalistidest olid 6.–9. klassi poisid. Üksmeelselt kinnitasid võistlejad, et ootavad järgmise aasta konkurssi.

Kui leiame hea idee ja toetajaid, siis ikka jätkame,” lausus Sirje Sild. „Võistlust toetavad rahaga Nõo reaalgümnaasium, TÜ matemaatika ja statistika instituut ning arvutiteaduste instituut, teaduskeskus Ahhaa ja Nõo vald. Aga HITSA ei pea seda vajalikuks. Rahata ei saa paraku võistlust teha.”

Sirje Pihlapi sõnul tuleb mõtiskleda, kas osalejate ringi laiendada, sest ka tudengid on avaldanud soovi võistelda.

Kümnenda võistluse „Märka matemaatikat enda ümber” tulemused leiab siit: http://sirjepihlap.weebly.com/2017.html.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!