Mis toimub? Vastab Tallinna Südalinna kooli direktor Veiko Rohunurm

12. mai 2017 Õpetajate Leht - 1 Kommentaar

Veiko Rohunurm

Üritame aktiivseid õuevahetunde sisse viia. Varem on meil toimunud arvuti-, korvpalli-, lauatennise-, lauamängude- (Scrabble, Mathable jne) ja diskovahetunnid. Nüüd oleme võtnud eesmärgi, et kõik lapsed viibiksid igal koolipäeval vähemalt paarkümmend minutit õues. Kui nooremad klassid lähevad kell 10.35 sööma, siis on vanemad klassid õues, ja kui kell 11.40 on vanemate õpilaste söögivahetund, siis lähevad nooremad õue. Meil on kesklinna kohta õueskäimiseks väga head tingimused, sest koolimaja taga on suurte majade vahel tuulevaikne kinnine hoov. Seal on jalgpalliväljak, jooksurajad, saab sõita kooli tõukeratastega jne. Praegu on õige aeg õueskäimist harjutada, sest ilmad on suurepärased. Loodetavasti on õuevahetunnid meil sügisel juba harjumuspärane asi. Ka õuesõppetunde hakkame edaspidi tihedamalt korraldama.

Robootika on meie kooli nooremate klasside õpilaste hulgas väga populaarne. Praegu mõtleme, kuidas üleval hoida ja süvendada seda huvi ka vanemates klassides, et saaks Lego robotitega mängimise juurest tõsisemate asjade juurde minna. Soovime avada vanemate klasside programmeerimise huvi- või aineringi, kus õpilased saaksid õppekavaväliseid teadmisi. Oleme käinud oma naabruses asuvas tehnikakõrgkoolis koostöövõimalusi uurimas. Pärast seal käimist lõid lastel silmad lausa särama, sest nad said aru, mis kasu neil programmeerimise oskamisest edaspidi olla võib. Teine lähedane naaber on meil polütehnikum, kellega samuti koostööd planeerime.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Mis toimub? Vastab Tallinna Südalinna kooli direktor Veiko Rohunurm”

  1. Lea Reim ütleb:

    Kas kesklinna Liivalaia gümnaasium (nüüd Südalinna gümnaasium) on erakool? Eile läksime lapselapsega
    koolistaadionille turnima…õnneks värav oli lahti – nautisime täiega 🙂 Ka teised lapsed nautisid – aga silt oli, et ainult selle gümnaasiumi lapsed tohivad olla! Appi – mis jama see on – riigi kool kesklinnas…. ja meie ei tohi minna! Ma lihtne maksumaksja – no tahaks ikka väga pahasti öelda!

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!