Õitsvad tulbid, nartsissid ja disainilaat botaanikaaias

12. mai 2017 Tallinna botaanikaaed - Kommenteeri artiklit

Tulbid Queensday.

13. mail toimub Tallinna botaanikaaias tulpidele ja nartsissidele pühendatud teemapäev „Kevad aias. Nartsissist tulbini”, kus lisaks lilleilu nautimisele saab disainilaadalt osta Eesti disainerite loodusest ja taimedest inspireeritud tooteid.
Teemapäeva ühe kuraatori Tiia Jaanuse sõnul on botaanikaaias varased tulbid ja nartsissid heitliku kevadilma kiuste oma õied avanud. „Nädal tagasi, kui lumi ühtäkki maha sadas, olime veidi ärevil, kas tulbid, nartsissid ja hüatsindid jõuavad oma õied 13. maiks avada. Varasematest õitsejatest lillemeri on väga kaunis,” selgitas kuraator.
Teemapäeva ekskursioonidel botaanikaaias tutvustatakse sibullilli. Tulpide ja nartsisside kõrval saab näha ka teisi sibullilli, nagu näiteks püvililli ja kobarhüatsinte. „Lapsed on aga oodatud töötuppa, kus meisterdatakse kevadisi kimbukesi emadepäevaks,” lisas Tiia Jaanus.
Aiandusfirma „Võluaed” müüb teemapäeval botaanikaaias kevadisi lilleseadeid õueterrassile ning taimi ja aiakaupu.
Teemapäeva disainilaadal müüvad Eesti disainerid loodusest ja taimedest inspireeritud tooteid. Disainilaadal on esindatud Labora (seemnepaberist kaardid), Sigrid Kuusk (kuusevõrsetest inspireeritud ehted), Karmen Saat (keraamika), Lorestamp (kummist käsitöötemplid), Vaikelud (ehted vaiku valatud Eesti kuivatatud taimedest), Magic Design (puitehted), Seco (ehted), Signe Seebid (kosmeetika), Lumi (kosmeetika), Ehted ja Vaalad (ehted), Suvalgus (taimevalgustid), Arkiplant (õhutaimed) MiuRiO Decor (deokoratiivpadjad, siidsallid), Anneli Akinde (siidsallid), Sulgkaal (kotid), Marit Kasemets (käsitööalbumid, šokolaadi kinkeümbrised), Mari Seger (ehted), Jõeniidu OÜ (lasteriided), Jana Talu (ehted).

Programm
11–16 disainilaat*
12 – ekskursioon sibullillede ekspositsioonis** (eesti ja vene keeles)
13 – töötuba lastele: valmistame kevadise lillekimbu emale***
14 – ekskursioon sibullillede ekspositsioonis** (eesti keeles)

* Disainilaadal arveldatakse sularahas.
** Ekskursioonid algavad palmimaja juurest.
*** Laste töötuba toimub palmimaja õppeklassis.
Teemapäevast osavõtt on tavapileti hinnaga (vt botaanikaaed.ee/piletid).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!