Otsitakse 2017. a sügisel alustavaid õpetajaid

8. mai 2017 Algatus „Alustavat õpetajat toetav kool” - Kommenteeri artiklit

22. mail pannakse 2017/18. õppeaastal alustavate õpetajate foorumiga alus traditsioonile, kus igal aastal kohtub uus lend Eesti õpetajaid, et rääkida teemadest, mis on olulised, ning luua koostöö- ja õpivõrgustik. Selleks paluvad korraldajad kõigi abi: aidake infol jõuda inimesteni, kes plaanivad sügisel õpetajatööd alustada.

Me ei tea, kes ja kus on uued õpetajatöö alustajad: üliõpilased bakalaureuse- või magistriõppes, karjääripöördeks valmistuvad töötajad mis tahes eluvaldkonnas või hoopis välismaalt koju naasjad. Sestap kutsub algatus „Alustavat õpetajat toetav kool” kõiki Eesti inimesi appi levitama alustavate õpetajate foorumi infot oma tutvusringkonnas, et jõuda võimalikult paljude õpetajaameti huvilisteni.

„Meie eesmärk on toetada uute õpetajate kokkusaamist ja süsteemi loomist, kus iga alustav õpetaja võiks elada õpetajaametisse sisse parimal võimalikul viisil,” ütles Triin Noorkõiv, üks algatuse eestvedajatest. „Piltlikult öeldes: soovime leida uued õpetajad üles maa alt, pealt ja keskeltki, et kokku saada ja pidada aru teemadel, mis on alustamise puhul eriti olulised. Kuna küsimus puudutab hea hariduse jätkusuutlikkust, loodame kõigi Eesti inimeste kaasabile.”

2017/18. õppeaastal alustavate õpetajate foorum toimub 22. mail Tallinnas Erinevate Tubade klubis. Foorumil osalevad ka president Kersti Kaljulaid, tulevaste tööandjatena koolijuhid ning organisatsioonide esindajad, kes on alustavate õpetajate hea käekäiguga seotud. Foorumit korraldab algatus „Alustavat õpetajat toetav kool” ja selle toimumisele annab hoogu Eesti haridustöötajate liit.

„Alustavat õpetajat toetav kool” on kodanikualgatus, mille käivitasid 2016. aastal viis hiljuti alustanud õpetajat, et toetada uute õpetajate sujuvat ja edukat sisseelamist õpetajatöösse.

Lähem info ja registreerumine foorumile siin.

Foorumi info Facebookis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!