ProgeTiigri „Mängumaratonil” selguvad Eesti parimad noored mänguloojad

15. mai 2017 Hariduse Infotehnoloogia SA - Kommenteeri artiklit

Tänavusele Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatud õpilaskonkursile „Mängumaraton” laekus 95 omaloodud mängu ligi 240 õpilaselt üle Eesti, enim töid laekus Harjumaalt ja Ida-Virumaalt. Parimad mänguloojad selgitatakse välja 20. mail finaalis.

Võistlusel said osaleda 5–20aastased lapsed ja noored, kes pidid ise välja mõtlema mängu, mis õpetaks programmeerimist, või seda, kuidas targalt internetis käituda. „Meil on hea meel, et sellisel keerulisel teemal, nagu seda on hariduslike mängude loomine, laekus nii palju võistlustöid,” ütles ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Äkki on just nende mängude seas ka järgmine edulugu, nagu seda on Scratch, Daisy the Dino või mõni muu maailmas populaarne hariduslik mäng.”

„ProgeTiigri võistlus pakkus mitmeid lähenemisi mängude tegemisele – oli mobiilimänge, platvormimänge, robotimänge, mälumänge, lauamänge jne. Sellises kirjus valikus hakkasid eriti hästi silma need õpetlikud mängud, mida oli testitud kaasõpilaste peal. Näiteks arendavad mängud algoritmilist mõtlemist või aitavad kaasa mõne aine sisu paremale omandamisele”“ kiitis žüriiliige Tauno Palts. „Kuna võistluse üks eesmärke on aidata kaasa õpilaste omavahelisele koostööle, hindasimegi eriti kõrgelt töid, kus oli selgelt välja toodud osalejate panus ühises projektis.”

Parimad mängud selguvad suurel finaalüritusel 20. mail Ülemiste City’s asuvas sündmuskeskuses SpaceX (Keevise 6, Tallinn). Lisaks võitjatele selgitatakse finaalis välja osalejate lemmik – kõik võistlejad saavad üksteise mänge proovida ning suure mängude maratoni tulemusel kuulutatakse välja publiku lemmik. Samuti loositakse välja eriauhind kõikide võistlusel osalenud koolide vahel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!