Ronimislinnakusse nii tundi kui ka turnima

19. mai 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Descartesi kooli direktor Jaan Reinson ja Hansa kooli direktor Liina Karolin-Salu tulid ise ka koos lastega turnima. Fotod: Sirje Pärismaa

15. mail oli kahe Annelinna kooli, Tartu Descartesi kooli ja Tartu Hansa kooli vahel asuv ronimislinnak ehitud õhupallidega ning väravale tõmmatud lint. Kuigi väljakut on mõlemad koolid juba jupp aega kasutanud nii õuesõppeks kui ka niisama turnimiseks, oli pidulik avamine nüüd, mil külas olid koolid, kes koos väljaku peremeestega osalevad programmis „VUNK! Liikuma kutsuv kool”.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ei hakanud ametniku kombel linna saavutusi üles lugema, vaid avaldas spordiinimesena hoopis imestust karmiks läinud euronõuete ja sertifikaatide üle. Väljak on suure raudaia taga, mis maksis hingehinda, värava küljes on karmide keeldude-hoiatustega silt, mis kõik sinna tulevate lastega juhtuda võib.

Avaks parem igal õhtul aia ja kutsuks ümbruskonna lapsi, et tulge turnima!” ütles Teppan ja avaldas lootust, et edaspidi siit mööda minnes näeb väljakul ikka lapsi ka.

Descartesi kooli direktor Jaan Reinson kinnitas abilinnapeale, et kahe kooli, ümbruskonna lasteaedade ja lähikonnas elavad lapsed on väljakut siiski kasutanud ning see pole seisnud tühjalt.

Kui pidulik avamissagin läbi sai, oligi kolmas klass juba värava juures valvel, et matemaatikatundi tulla. Liikuma kutsuvate koolide kogemuspäevale tulnud õpetajad said oma silmaga näha eri kooliastmete õuetunde: õpetaja Kaja Haljasmetsa geograafia- ja inimeseõpetuse tundi 7. klassiga, Kaja Kivisiku matemaatikatundi 3. klassiga ning Svea Kaio ja Pirgit Palmi loodusõpetuse ja matemaatikatundi 4. klassiga.

119 000 eurot maksma läinud spordiväljaku ehitust rahastas Tartu linn 30 000 euroga, 90 000 tuli riigieelarvest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!