Tallinna keskraamatukogu soovitab: Erinevused rikastavad

19. mai 2017 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Simon vs. homo sapiens’i vandenõu”

Becky Albertalli romaani peateema on seksuaalvähemusse kuuluvate inimeste õigus otsustada, millal ja kuidas nad n-ö kapist välja tulevad. Nimelt osutub peategelane Simon väljapressimise ohvriks, sest tema kirjavahetus teise poisiga sattus valedesse kätesse. Teos koosneb ositi kirjadest, kuid teise kirjasaatja isik on teadmata ning lausa omamoodi müsteerium.

Tasub mainida, et romaani autor on töötanud kliinilise psühholoogina ja puutunud seetõttu kokku noorte ja neid kimbutavate eluseikadega.

 

Plokipoiss. Isa, poeg ja autism”

Autor Keith ­Stuart jutustab loo pereisast, kes leiab tänu arvutimängule „Minecraft” ühise keele autistliku pojaga. Raamat kajastab viise, kuidas selline diagnoos pereelu mõjutada võib. Ka autoril endal on autismi­spektri häirega poeg.

 

 

 

Ma olen Malala”

17-aastaselt Nobeli rahupreemia laureaadiks saanud Malala elulooraamat. Ta seisab kõigi laste, eelkõige tüdrukute õiguse eest saada haridus ühiskonnas, kus seda ei tähtsustata. Ent selle eest maksab ta kõrget hinda.

Raamatu kirjapanekul oli Malala Yousafzaile abiks Christina Lamb.

 

 

Kentsakas juhtum koeraga ­öisel ajal”

See Mark Haddoni omamoodi põnevusromaan on ehk kõige tuntum autismi puudutav ilukirjandusteos. Peategelasel Christopheril on nimelt Aspergeri sündroom, mistõttu teab ta rohkem loogikast ja matemaatikast kui inimestevahelistest suhetest. See ei takista teda aga mõrvajuhtumi uurimisel.

 

 

 

Pontsakas”

See Julie Murphy lõbus raamat rõhutab oma kehakujuga rahul olemise tähtsust.

Peategelane, kelleks on ülekaaluline Willowdean, otsustab osa võtta piitspeenikestele tütarlastele mõeldud missivõistlusest. Seetõttu saab temast nii mõnegi teise tüdruku jaoks ootamatu eeskuju. Samas ei jäta teos muljet, nagu poleks vaja tervislikele eluviisidele tähelepanu pöörata.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!