Tallinna vanalinna päevade juhtmõte on seekord “Noor vanalinn”

18. mai 2017 XXXVI Tallinna vanalinna päevade meediakorraldus - Kommenteeri artiklit

31. maist kuni 4. juunini toimuvad 36. vanalinna päevad, mille juhtmõte on „Noor vanalinn”.

„Sellel aastal on vanalinna päevadel erilise tähelepanu all laste ja noorte kultuur,” selgitas vanalinna päevade kunstiline juht Anne Velt.

Rohkesti on noortekontserte, noori artiste, noori bände, on noorte linnaruumiprojekt „Disainime vanalinna nooreks” ja avatud noortefoorum Hopneri majas, mis kutsub mõtestama tänast vanalinna ja siinset elu läbi noorte silmade. Samas hoiame alles ka vanalinna päevade traditsioonilise poole – juba end tõestanud profikultuuri, ekskursioonid, ringkäigud, rahvakultuuri programmi, koostöö muuseumide ja kirikutega.

Tänavuste vanalinna päevade avapäev 31. mail annab meile võimaluse, mida pole nii suure avalikkuse jaoks varem olnud. Kõik soovijad saavad kuulata-vaadata Eesti muusika- ja teatriakadeemia dirigeerimisõppe bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe eksameid. Publikul on võimalik neljal tasuta kontserdil elada kaasa noortele dirigentidele eksamisituatsioonis mitmes kesklinna kontserdipaigas. „Eksamitegijad suhtusid sellesse plaani elevusega,” kinnitab prof Tõnu Kaljuste. „Eksamit vaid õppejõududele on nad teinud aastaid, aga kui lõpueksamile tuleb ka publik, siis on see midagi erilist iga interpreedi jaoks.”  Pärast eksamipingeid saab kohtuda Raekoja platsil kell 20 ning maha pidada ühe tõelise peo tänapäeva tantsumuusika saatel.

1.–4. juunini on Toompargis avatud vanalinna päevade lasteala ülipõnevate üritustega ning noortetegevus toimub Kanutiaias. Suur hulk üritusi toimub ka kirikutes, muuseumides ja Toompeal.

Täpsem programm on lehel www.vanalinnapaevad.ee  ja programmivihikutes, mida leiab:

Tallinna linnakantselei teenindusbüroos Vabaduse väljak 7,
Tallinna Kesklinna valitsuses Nunne 18,
Tallinna turismiinfokeskuses Niguliste 2,
ürituse ajal 31.05‒04.06 Tallinna vanalinna päevade infopunktis Raekoja platsis.

Tallinna vanalinna päevade meened on saadaval alates 26. mai Rode Kingikaubamajas Pikk 15.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!