Viljandi kultuuriakadeemia tähistab 65. sünnipäeva vilistlaspäevaga

18. mai 2017 Tartu ülikool - Kommenteeri artiklit

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia asutamisest möödub tänavu 65 aastat ja ühtlasi täitub 25. aasta kultuuriharidust andva kõrgkoolina. Sünnipäeva tähistab akadeemia sel laupäeval, 20. mail vilistlaspäevaga Viljandis, kuhu on oodatud kõik kooli vilistlased ning endised ja praegused töötajad.

Päev algab piknikuga Jakobsoni tänava ühiselamu Tarekese hoovis, kust liigutakse ühise rongkäiguna läbi linna Ugala teatrisse. Peatuspunktiks sellel teel on endine kultuurikooli ja -kolledži maja Laidoneri platsil, kus meenutatakse kooli põnevaid algusaegu. Sellele järgneb juubeliaastale pühendatud esseekogumiku „Omakultuurist ja oma kultuurist” esitlus Ugala fuajees. Kell 15 algab Ugala suures saalis teatrikunsti II kursuse tudengi Peep Maasiku lavastatud pidulik kontsert-lavastus „Südamerütm”, kus teevad kaasa kultuuriakadeemia tudengid.

Värvika programmiga peoõhtu toimub Viljandi kultuuriakadeemia peamajas, kus on avatud nostalgiatuba, astuvad üles vilistlaskollektiivid ja tantsu saab keerutada ansambli Nukker Kukeke muusika saatel.

Akadeemia ajalugu ulatub aastasse 1952, mil asutati Tallinna Kultuurharidusala Kool. Hiljem on õppeasutus kandnud erinevaid märksõna „kultuur” sisaldanud nimetusi: Tallinna Kultuurharidustöö Kool, Viljandi Kultuurharidustöö Kool, Viljandi Kultuurikool, Viljandi Kultuurikolledž ja Viljandi Kultuuriakadeemia. 65 tegevusaasta jooksul on kooli lõpetanud rohkem kui 4500 inimest.

Aastate jooksul on Viljandis võrsunud palju eri elualade kultuuriinimesi. Nende hulgas on tuntud näitlejaid, näiteks Leila Säälik, Juhan Ulfsak, Marika Vaarik, Adeele Sepp, Saara Kadak, Tõnis Niinemets, teatrite Must Kast ja Cabaret Rhizome tegijad jpt. Samuti armastatud muusikuid: Eeva ja Villu Talsi, Jalmar ja Sandra Vabarna, Tanja Mihhailova, Sofia Rubina, Silver Sepp jt. Lisaks eri eluala inimesi, kelle seas kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein, rahvatantsujuht Ülo Luht, ajakirjanik ja saatejuht Maire Aunaste, koreograaf, tantsija ja tantsupedagoog Jüri Nael, ajakirjanik humorist, ajakirjanik ja muusik Gaute Kivistik jpt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!