Haridus- ja teadusministeerium kutsub alustavaid koolijuhte arenguprogrammi

7. juuni 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium kutsub ametis alustavaid üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste direktoreid kandideerima nende jaoks disainitud arenguprogrammi kolmandasse lendu.

Programmi käigus süvendatakse arusaama juhirollist ja nüüdisaegsetest juhtimisteooriatest ning arendatakse koolijuhi tööks vajalikke kriitilisi oskusi. Õpitakse, kuidas rakendada kogu koolimeeskonna, õpilaste ja vanemate potentsiaali, et kool töötaks kõigi jaoks paremini.

Programmi kandideerimise ajaks peab olema sõlmitud tööleping ning juba töötavatel direktoritel ei tohi ametis oldud aeg ületada 12 kuud. Kandideerida saab juuli lõpuni, programm alustab käesoleva aasta augustis ja lõpeb juunis 2018. Osalema valitakse konkursi alusel kuni 18 koolijuhti.

Tegemist on kolmanda alustavate koolijuhtide arenguprogrammi lennuga. Eelmistes lendudes on arenguprogrammi läbinud kokku juba 31 koolijuhti üle Eesti.

Peedu kooli direktori Joosep Tosmini sõnul peab ta programmi väga väärtuslikuks ennekõike inimeste tõttu, kes sellega kaasa tulevad: „Nii koolitajad kui ka uued koolijuhid – neilt kõigilt on väga palju õppida praegu ja ka siis, kui programm ise on ametlikult läbi. Sellise võrgustiku tekkimine muudab antud koolituse minu jaoks jätkusuutlikuks ning lisab kindlustunnet, et ka tulevikus saan toetust oma töös.” Samuti 2. lennus osalenud Jõgevamaa gümnaasiumi direktori Priit Põdra hinnangul annab programm alustavale koolijuhile kindlustunde: „Enesekindlus kasvab koolitustelt saadud teadmiste ja oskuste ning kursusekaaslastega vahetatud mõtete ja kogemuste jõul.”

Alustavate koolijuhtide programmi on ellu kutsunud haridus- ja teadusministeerium. Seda viiakse ellu koostöös SA Innove ning Edison OÜ-ga elukestva õppe strateegia programmi „Pädevad ja motiveeritud õpetajad ning haridusasutuste juhid” raames Euroopa sotsiaalfondi rahast.

Lisainfo siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!