Kohtuvad emakeele- ja kirjandusõpetuse uurijad kogu maailmast

14. juuni 2017 Tallinna ülikool - Kommenteeri artiklit

15.–17. juunini toimub Tallinna ülikoolis ülemaailmse emakeele- ja kirjandusõpetuse uurijate ühingu (ARLE) üleaastane konverents. Peateema on keelte ja kultuuride lõimimine emakeeleõpetuses, mida mõjutavad kultuurilise mitmekesisuse kasv ja rahvusülesed virtuaalkeskkonnad.

Esinevad emakeele õpetamise ja omandamise, mitmekeelse klassi, kirjandusõpetuse, videomängude- ja digitaalmeediaõpetuse uurijad. „Meil on au võõrustada ligi 250 inimest kõigist maailmajagudest ja kõigilt kontinentidelt peale Antarktika – kokku 35 riigist,” sõnas konverentsi peakorraldaja, Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudi rakenduslingvistika professor Krista Kerge.

Esimese päeva kutsutud esineja on professor Andrew Burn Londoni ülikoolist, kes arutleb Suurbritannia näitel, miks siduda kaasaegses klassiruumis kunsti- ja muusikaõpetust videomängude ja animatsioonide loomisega.

Teisel päeval räägib professor Adriana Bus Leideni ülikoolist digitaalsetest juturaamatutest ning sellest, kuidas need aitavad kaasa lapse keelelisele arengule.

Konverentsi viimasel päeval keskendub professor Minna-Riitta Luukka Jyväskylä ülikoolist mitmikkirjaoskusele ja keeleteadlikkusele Soome haridussüsteemis. Kavas on ka kaks väiksemat ümarlauda, kaheksa suuremat eriüritust ja doktorantide eelkonverents.

Emakeeleõpetuse Infokeskus korraldas Haridus- ja Teadusministeeriumi toel ka osavõtutoetuste konkursi, nii et konverentsil osalevad parimad eesti emakeele ja kirjanduse õpetajad, mitmekeelse klassi asjatundjad ning üliõpilased.

„Tartu ja Tallinna ülikoolidest on mitme uurimissuuna ettekandeid, saame oma akadeemilist taset näidata ja kontakte laiendada, kuid vähem oluline pole Eesti parimate emakeeleõpetajate ja üliõpilaste osavõtt,” lisas Krista Kerge.

Konverents on pühendatud ARLE asutamise 20. aastapäevale ning ühtlasi 70 aasta möödumisele eesti keele ja kirjanduse õpetajate ettevalmistuse algusest Tallinna Ülikoolis.

Lisainfo konverentsi kohta ülikooli kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!