Koostöö­partnerite tänamine

9. juuni 2017 Raivo Juurak toimetaja - Kommenteeri artiklit

„Noore meistri” koostööpartnerid tööstushariduskeskuse juuksuriklassis. Fotod: Raivo Juurak

 

6. juunil kutsuti Tallinna tööstushariduskeskusse kokku inimesed, kes olid andnud kaaluka panuse kutsevõistluse „Noor meister” õnnestumisse.

Kokku tuli eri kutsehariduskeskuste inimesi, kes „Noort meistrit” kõige aktiivsemalt korraldada aitasid, kuid lisaks neile ka palju ettevõtete esindajaid, kes olid kutsevõistluse korraldamisel kaasa löönud. Selliseid ettevõtteid oli koguni 134.

Sissejuhatuseks korraldas tööstushariduskeskuse direktor Paul Alekand kõigile väikse ekskursiooni oma koolis. Erilist uhkust tundis ta uue robotitehnika õppelabori üle, kus on väga kallid seadmed. Laborit varustavad energiaga mh päikesepatareid. Direktor märkis, et edaspidi hakkavad ka teiste kutsekoolide noored selles laboris robotite seadistamist, hooldamist ja remontimist õppimas käima. Paul Alekand teatas ka, et kaks robotit sõidab neil juba pidevalt ümber koolimaja ringi. Selgus, et need on robotmuruniidukid. Lisaks n-ö rauatöö õppeklassidele külastati üheskoos ka juuksurite, rätsepate ja teiste erialade õpperuume. Näidati endist ujulat, kuhu on ehitatud neli uut õppeklassi logistika eriala õppijatele, kes tulid mullu siia üle transpordikoolist.

Kohtumise pidulikus osas sai näha tööstushariduskeskuse õpilaste moedemonstratsiooni. Üks osa tuli videolindilt, teine esitati päriselt, kuid mõlemat poolt saatis aplaus. Teiste hulgas vaatasid moe­demonstratsiooni suure huviga ka lapsed, kelle ettevõtete esindajad olid tänuüritusele kaasa võtnud.

Tore, et peeti vajalikuks ettevõtjaid ja nende esindajaid „Noorel meistril” kaasalöömise eest nii pidulikult tänada. Kutsutud paistsid sellega kõik väga rahul olevat. Kohale tuldi ka väljastpoolt Tallinna: Pärnust, Viljandist, Rakverest Saaremaalt jm.

Positiivset fooni lisas, et iga ettevõtte esindaja sai tänukirja vastu võttes lühidalt rääkida, mida tema firma „Noore meistri” heaks tegi. Tehtud oli aga palju: oli toodud maastikukujundajatele autokoorem männikoore multši, antud õmblejatele õmblustarbeid ja -masinaid, viimistlejatele värvi ja maalriteipi, teenindajatele puhastuskemikaale, ehitajatele auhindadeks tööriistu, võimaldatud kohtunikele jt tasuta majutust hotellis jpm. Plaksutamine ei tahtnud lõppeda.

Pole kahtlust, et riik suudaks „Noort meistrit” korraldada ka eraettevõtjate abita. Selleks leiaks ikka raha. Ometi ettevõtjaid kaasati ja väga hea, et seda tehti. Tänu sellele muutuvad ettevõtjad osalisteks noorte väljaõpetamisel ja kutseharidus saab laiema kandepinna.

Aidates korraldada „Noort meistrit”, näevad ettevõtjad oma silmaga, kuidas kutsekoolide noored õpivad, mis on nende tugevad küljed, mille kallal tuleb veel tööd teha. Sellesama võistlusegi ajalgi andis näiteks Tikkurila esindaja kutseõppuritele nõu, kuidas on kõige parem tema firma värve kasutada. Mitme ettevõtte esindajad lõid „Noorel meistril” kaasa kohtunikena ja said detailse pildi kutseõppe tasemest. Tõsi, paljud neist on olnud juba pikaajalised kutsekoolide partnerid, aga uusi tuli ka juurde.

Tänukirjade üleandmisele järgnenud vestlusel tekkisid kohvilaudade ümber väiksed vestlusringid, milles osalesid läbisegi nii kutsekoolide kui ka ettevõtjate esindajad. Ja juttu jätkus pikemaks. Ettevõtjate põhiline kommentaar oli: me tunneme, et peame kutsekoole toetama, sealt tulevad meile ju uued töötajad.

Tänavune „Noor meister” oli arvult juba seitsmes. Võistlejana astus üles 346 Eesti parimat kutseõppurit. Esindatud oli 30 kutse- ja rakenduskõrgkooli. Võisteldi 31 erialal. Sponsoreid ja koostööpartnereid oli kokku 134.

Erilist tänu avaldati järgmistele ettevõtetele:

Intratrans OÜ

BLRT Grupp AS

Makita OY Eesti filiaal

Maxima Eesti OÜ

TLG Hotels OÜ

Kuressaare ametikool


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!