Tallinna keskraamatukogu soovitab: Seiklused lemmikloomadega

16. juuni 2017 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Juturaamatutest lemmikloomade kohta lugemise võlu on see, et lugude kaudu saab nii kaasa elada kui ka fantaseerida, mis kõik juhtuda võib, kui endal oleks kodus oma lemmik.

 

Aidi Vallik Pints ja Tutsik. I osa”, Pints ja Tutsik. II osa”

Kaheosalises sarjas kulgeb koduta jäänud kassi Pintsi ja hüljatud koera Tutsiku lõbus elulugu Maikellukeste peres. Kumbki nõuab vastavalt oma eripärale isesugust hoolt: Pints tahab palju lähedust ja tähelepanu; Tutsik vajab vastavalt oma suurele kehale aga palju liikumist, mida linnas elades on raske võimaldada. Raamatud on nii seikluslikud kui ka õpetlikud, kujutades samm-sammult lemmikute eluetappe ja nende eest hoolitsemise nippe.

 

Kristiina K. Toto tuleb ka”, Toto tembutab jälle”

Kuidas mõtlevad koerad? Kaheosalises sarjas jutustab peategelasest koerapoiss Toto oma elust ja seiklustest. Kõik koeratembud, mis tavaliselt inimestel meelehärmist silmad mustaks ajavad, saavad lõbusa ja süütu ilme.

 

 

 

Tim Bowley Amelia soovib koera”

Kuidas veenda murelikku vanemat, et koju on vaja tuua lemmikloom? Tarmukas Amelia annab sellele keerulisele küsimusele lustaka, kuid asjaliku vastuse.

 

 

 

Kaie Ilves Preili pöörane ja teised kassid”

Öeldakse, et välimuselt muutub peremees oma loomaga sarnaseks. Siin raamatus on lood kassidest, kes kõik leiavad endale ideaalse peremehe. Tekst on mõnuga loetav ja pisut laululine, mistõttu sobib ideaalselt lugemise ning sõnavara arendamiseks.

 

 

 

Ketlin PriilinnAnna ja tema merisiga Julius”

Merisiga vajab teistsugust hoolt kui kass või koer. Tema toidulaud koosneb värsketest köögiviljadest ja elukoht asub üldjuhul puuris. Kuueaastasel Annal juhtub oma merisea Juliusega palju põnevat: kohtutakse teiste laste lemmikloomadega ja värvitakse munadepühade ajal kogemata Julius ära.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!