Bioanalüütikute õpe avatakse esmakordselt Tallinnas

28. aug. 2017 Tartu tervishoiu kõrgkool - Kommenteeri artiklit

Täna, 28. augustil toimub Tallinnas Tartu tervishoiu kõrgkooli bioanalüütiku õppekava avaaktus. Õpinguid alustab 26 üliõpilast ning bioanalüütikute õpe avatakse nelja haigla ettepanekul esmakordselt Tallinnas.

Kuna bioanalüütikuid õpetatakse ainult Tartu tervishoiu kõrgkoolis, siis kõrgkool arvestab koostööpartnerite ettepanekute ja vajadustega ning alustab bioanalüütikute õpetamisega Tallinnas. Praegu on enam kui pooled Tallinnas töötavatest laborantidest erialase hariduseta, aga tehnoloogia areng eeldab uusi teadmisi ja oskusi. Samuti on probleemiks töötajate kõrge vanus. Kõrgkooli eesmärk on koolitada haiglatele vajaliku haridustasemega spetsialiste.

Kõrgkool avab bioanalüütiku õppekaval vastuvõtu  2017/2018. ja 2018/2019. õppeaastal ja viib õppe läbi aastani 2022 Tallinnas.

Bioanalüütiku õppekava avaaktus toimub täna, 28. augustil kell 12. Tallinna Kesklinna lastepolikliinikus aadressil Ravi 27.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!