Coubertini 11. nooretfoorum Ülenurme gümnaasiumis

21. aug. 2017 Merilin Miks Ülenurme gümnaasiumi pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

Esimesed külalised saabusid Eestisse Pierre de Coubertini 11. rahvusvahelisele noortefoorumile Indiast ja Lõuna-Aafrikast juba 18. augustil. Foorumi vabatahtlikud said kuulata hotellis India poisi Raj Anandi minikonterti. India poisid ütlesid, et on vaimustuses eesti keele kõlast. Samal õhtul saabus ka Suurbritannia delegatsioon.

Öösel vastu 19. augustit saabusid Argentiina, Mauritiuse ja Brasiilia esindajad, kes olid rõõmsameelsed, hoolimata 25-tunnisest lennust. Kõiki gruppe olid vastu võtmas ka Ülenurme gümnaasiumi õpilastest vabatahtlikud. Külalised majutati Rehe hotelli ja sealt jalutavad nad iga päev Ülenurme gümnaasiumisse, mis võimaldab neil näha Eesti linnalähedast loodust ja tutvuda Ülenurme vallaga. Kõik osalejad on moodustanud juba ühtse pere ja saavad omavahel üllatavalt hästi läbi.

Õhtuks oli enamik delegatsioone kohal. Erfurdist Saksamaalt tulid CIPC-i (Committe International Pierre de Coubertin) esindajad Ines Nikolaus ja Elvira Ramini. Saabus ka Alexandra de Navacelle Zolidis de Coubertin, kes on Pierre de Coubertini pereassotsiatsiooni president. Pierre de Coubertin on talle vanavanaonu. Alexandra de Navacelle kasvas üles Pariisis, kuid siirdus õpinguteks Londonisse, kus kaitses bakalaureusekraadi ärijuhtimises. Karjääri alustas ta New Yorgis, töötades Colgate Palmolive’is ning hiljem teistes suurfirmades. Vabatahtlikuna on ta tegutsenud Indias Kalkutas asuvas ema Teresa keskuses. Ta on abielus ameeriklasega ja neil on kaks tütart. Tänavu suvel otsustas pere asuda taas elama Pariisi. Alexandra suhtub kirglikult oma vanavanaonusse Pierre de Coubertini, kelle vaimu-ja mõttepärandi edasikandmiseks rajas ta mittetulundusühingu, mille president ta on. Organisatsiooni presidendina loodab ta aidata kaasa Coubertini algupäraste väärtuste (täiuslikkus, sõprus ja lugupidamine) ja tema mälestuste püsimisele ja levikule tänapäevases olümpialiikumises.

Päev lõppes õhtusöögiga Ülenurme gümnaasiumis, millele järgnes õpilaste tuttvumisõhtu nii üksteise kui ka kooliga ning õpetajatele vestlusring.

Vaata ka näha Pierre de Coubertini  järglase saabumist lennujaama (alates 12. minutist). Video: ERR


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!