Mis toimub? Vastab Peetri lasteaia-põhikooli direktor Luule Niinesalu

24. aug. 2017 Õpetajate Leht - Kommenteeri artiklit

Luule Niinesalu

Tegeleme algaval õppeaastal taas teadlikult õpilastele elus vajalike harjumuste kujundamisega ja jätkame programmi „Liider minus endas” (LME) lõimimisega meie kooli õppekavasse. LME programm põhineb Stephen R. Covey raamatu „Väga efektiivse inimese 7 harjumust” põhimõtetel. Seitsme harjumuse mõtteviisid sobivad Peetri kooli põhimõtete ja eesmärkidega. Soovime, et õpilased suudaksid ennast juhtida, võtta julgelt vastutust ja oleksid teadlikud õppijad, käituksid proaktiivselt. Meie kooli lapsed teavad, mida proaktiivsus tähendab, sest tegeleme harjumustega juba neljandat aastat. Koostöös programmi maaletoojatega oleme aidanud Ameerikast pärit LME õppematerjali kohandada Eesti koolile ja õpilastele. Üksikajalikumat infot leiab meie kooli kodulehelt.

Jätkame koostööd MTÜ Loovhariduse eestvedajate ja TLÜ õppejõu Eda Heinlaga kujundava hindamise teemal ja tutvustame loovhariduse seminaridel oma kogemust õppimist toetava tagasiside kohta.

Sel aastal läheme kuni viienda klassi lõpuni välja ilma numbrilise hindamiseta. Selle asemel anname suulist ja kirjalikku tagasisidet. Tunnistuste asemel on meil juba teist aastat õpinguraamatud, kus on ruumi pikemale ja kokkuvõtvale tagasisidele ja soovitustele, mida antakse kaks korda aastas.

Uue asjana teeme digiõppepäeva või -päevi ja alustame esialgu seitsmenda klassi õpilastega, sest neil on digiõppekursus. Kasutame Google’i klassiruumi ja õpilastel on võimalus tegelda õppetööga ka kodus. Tundides õppides kasutavad meie õpilased nutitelefone ning tahvel- ja lauaarvuteid pidevalt. Samas ei luba me õpilastel vahetundides digiseadmeid kasutada, sest vahetunnis peab silmi puhkama, sõpradega suhtlema, ennast liigutama.

Meie õpilastel on kolm 20-minutilist vahetundi ja suuname neid järjepidevalt õue minema. Meil on sisehoov, kus on korvpallikorvid, jalgpalliväravad, lauatennise laud jpm. Õpetajad mängivad vahel õues koos lastega neid mänge, mida nad oma kooliajal mängisid.

Kaheksandas klassis on meil valikained. Üks on majandusõpe, teine karjääriõpe eesti keeles ja kolmas karjääriõpe inglise keeles. Viimase õpetaja on ameeriklane ja õpilased arutavadki temaga elukutsevaliku küsimusi inglise keeles.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!