Nordplus Adulti õpiränne Islandile

14. aug. 2017 Gerlin Maripuu EMTK tegevjuht - Kommenteeri artiklit

Projekti „Eesti ja Islandi teraapiakoolide vaheline hariduslik koostöö” raames käisid sel aastal Islandil õpirändel Eesti massaaži- ja teraapiakooli (EMTK) õpetajad Mai-Liis Pille ja Katrin Suik. Neid võttis vastu Islandil tegutsev Islandi terapeutilise massaažikool The Icelandic School of Therapeutic Massage. Õpirände käigus said õpetajad täiendavaid praktilisi teadmisi kinesioteipimise rakendamise kohta ning tutvusid uuenduslike massaažiliikide ja -meetoditega.

Õpiränne leidis aset Reykjavikis. Lisaks õpingutele külastati partnerkoolis geotermaalbasseini Blue Lagoon ning tutvuti sealsete massööride töökultuuriga. Eesti, Islandi ja Ameerika õpetajad jagasid oma teadmisi ja õpetamise kogemusi, osaledes üksteise tundides. Õpetaja Mai-Liis Pille viis läbi Tai jooga massaaži koolituse Islandi kolleegidele ja õpilastele.

Olulise osa EMTK õpetajate õpirändest moodustas täiendavate teadmiste saamine massaaži mõjust endokriinsüsteemile ja stressiga kaasnevatele sümptomitele. Lisaks said õpetajad tugiliikumiselundkonna testimise ja süvakoe massaaži teostamise kogemuse.

Pärast õpirännet jagasid õpetajad omandatud teadmisi Eesti massaaži- ja teraapiakooli õpetajatele, õpilastele ning juba töötavatele massööridele töötubades. Töötubade üks teema oli massaaži mõju stressi korral. Osalejad tunnistasid, et töötoad võimaldasid neil paremini siduda juba olemasolevaid teadmisi anatoomiast ning aitasid mõista stressi mõju inimkehale ja selgitasid, kuidas massaažiga seda mõju leevendada.

EMTK õpetaja Mai-Liis Pille tutvumas Reykjavikiga. Fotod: erakogu

Projekti tulemusena leppisid partnerkoolid kokku, et jätkavad koostööd ka tulevikus. Eesti massaaži- ja teraapiakooli eesmärk on leida füsioterapeudi assistendi õppekava õpilastele praktikabaase kliinilise praktika tegemiseks Islandil. Projekti käigus omandatud teadmiste ja oskuste kaudu saab EMTK täiendada massööri õppekava, mis annab lisaväärtuse valdkonna kutseharidusse. Ühe tulemusena võib välja tuua Islandi massaažikooli huvi lisada valikainetesse Tai jooga massaaž. Suur huvi oli ka Mai-Liis Pille välja töötatud Aqua Tai massaaži õppimise vastu. Veebruaris 2018 on EMTK-l plaanis pakkuda kooli õpilastele täiendkoolitust, mille viib läbi USA-st pärit massaažiõpetaja Brian Utting, kelle koolitusel Islandil EMTK õpetajad osalesid. Teemadena käsitletakse vistseraal- ja kõhuõõne massaaži; neuroendokriinsüsteemi, stressi ja massaaži; sidekoemassaaži; Tai massaaži laual ja müofastsiaalseid liine puusadele ja jalgadele.

Projektis osalenud õpetajad tõdesid, et said hea rahvusvahelise koostöö kogemuse ning omandasid hulgaliselt uusi massaaži erialaga seotud teadmisi ja oskusi.

Õpetajad jagasid õpirände ajal Facebooki kaudu kogetut ja nähtut kolleegidega ning said positiivset tagasisidet mõlema kooli õpilastelt. EMTK ja Islandi terapeutilise massaaži kool plaanivad jätkata koostööd, pakkudes vastastikku koolitusi ja EMTK õpilastele praktika läbimise võimalusi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!