Staažikas muinasjutuvõistlus astub üle veerandsaja künnise

29. aug. 2017 - Kommenteeri artiklit

Heade asjade kestmisel ja püsimisel on lootuse ja lohutuse sõnum „manuses” nagu muinasjuttudel. Juba kahekümne kuuendat korda kuulutavad Ann ja Ants Roos 6. septembril, oma poja sünniaastapäeval, välja Sten Roosi nimelise muinasjutuvõistluse.

Sten Roosi nimeline muinasjutuvõistlus on maha käinud pika tee ja sellel teel kasvanud ning muutunud. Kümnete lugude asemel tuleb igal aastal kokku sadu muinaslugusid üle terve Eesti. 26 aastat tagasi ei pidanud Ann ja Ants Roos veel silmas neid eesmärke, mida nüüd. Praegu on laste pika traditsiooniga võistukirjutamise eesmärk hoida eesti keelt, arendada muinasjuttude väljamõtlemise ja paberile panemise kaudu kirjaliku eneseväljendamise oskust. Need muinaslood annavad lugejale, ka (ja eriti) täiskasvanud lugejale, pildi sellest, mida lapsed tänapäeva elus märkavad, mida oluliseks peavad. Laste kirjutatud muinasjutud pakuvad võimalust hoida kätt pulsil teemadel, mis lapsi paeluvad, huvitavad, häirivad … Rääkimata sellest, et lugudest kokku õhkub mõõtmatult palju loomisrõõmu. Hea tunne on seda rõõmu hoida ja õhutada.

Ann ja Ants Roos ootavad 10–15 aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil Haapsalu, Endla tänav 2b–1, 90504 märgusõnaga „Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1–2 A4-suuruses paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2018. aastal aprillis-mais. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!