Tallinna keskraamatukogu soovitab: Avastusretked looduses

18. aug. 2017 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Väikese taimetarga 12 saladust: Maret Makko taimetarkused”

Kirja pannud Inga Raitar

Raamat annab lisaks lugemismõnule terveks eluks vajalikke baasteadmisi.  Raamatu abil saab selgeks õppida 12 Eesti tuntuima ravimtaime omadused ja rakendusvõimalused. Taimepildid, mille alusel saab ka looduses taimi ära tunda, on joonistanud Anu Mõtshärg.

 

 

Yval Zommer „Suur putukaraamat”

Kas putukad kardavad pimedust? Miks sipelgad käivad reas? Sellest imeliste illustratsioonidega raamatust leiab vastused neile ja paljudele teistele huvitavatele küsimustele putukate kohta. Muu hulgas saab selgeks, miks putukatele meeldib toas elada. Tutvustatakse lendavaid mardikaid, sumisevaid mesilasi ja vilkalt sibavaid põrnikaid kogu maailmast, ent ka kõikvõimalikke teisi tegelasi, nagu tigusid, ämblikke, sajajalgseid ja vihmausse. Igal lehel on ka väike otsimismäng.

 

 

Mick Manning, Brita Granström „Seiklused looduses”

Põnev tegevuste, tähelepanekute, piltide ja luuletuste kogumik, mis tutvustab looduslikke elupaiku linnast, metsast ja hekist kuni tiikide, jõgede, nõmmede ja mererannani. Suurepäraste illustratsioonidega raamat innustab igas vanuses lapsi ja ka täiskasvanuid minema välja ja avastama maailma.

 

Cècile Jugla „Mina uurin loodust”

Raamat annab lihtsaid vastuseid loodusega seotud küsimustele illustreerituna detailirikaste tõetruude piltidega. Loodust vaadeldakse viies kohas: linnas, maal, metsas, mere ääres ja mägedes. Raamat pakub võimalusi ka ise koduste vahenditega loodust avastada: tuvastada taimi ja loomi, meisterdada vihmaveemõõtja ja tuulelipp, uurida luubiga liiva ja lumehelbeid, ussikeste tegevust liivaga täidetud pudelis jms.

 

Olga Volkova „Mina olen rebane”

Väga vahva ja lustakas loomaraamat, milles saame tuttavaks rebasega. Raamatus jutustab rebane lastele, kes on ta sugulased, kus ta elab, mida ta teha oskab, milleks talle saba ja veel palju teisi saladusi. Sari „Laste loomaraamat”, millest käesolev raamat on esimene, valiti Venemaa raamatukonkursil „Revizor” 2016. aasta parimaks uuenduslikuks raamatuprojektiks.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!