Täna toimub Valga hariduskonverents

24. aug. 2017 Valga linnavalitsus - Kommenteeri artiklit

Valga linnavalitsus ootab kõiki huvilisi osalema Valga hariduskonverentsil. Seekord keskendub konverents praktilistele ja haridusfilosoofilistele teemadele, mis toetavad õpetajate teadmisi ning aitavad neil kursis olla haridusuuenduslike suundadega.

Hariduskonverents toimub 24. augustil Valga kultuuri- ja huvialakeskuses Kesk t 1. Päev algab kell 9 lühiseminariga liikumisõpetuse uutest suundadest ning jätkub konverentsi põhikavaga kell 10.30.

Uue kooliaasta eel on õpetajaskonnal võimalus otse allikast teada saada, mida haridus-ja teadusministeeriumis kavandatakse ja millised on sealsed ootused, prioriteedid 2017/2018. kooliaastale. Kuidas hakkavad mõjutama igapäevast koolielu muutunud ja muutuvad haridusaktid. Konverentsil esinevad haridus- ja teadusministeeriumist asekantsler Mart Laidmets ja üldharidusosakonna nõunik Tiina Kivirand.

Ühises arutelus kaasava hariduse teemal osalevad haridusministeeriumist Mart Laidmets, Tiina Kivirand, SA Eesti Lastefondist juhataja Sirje Grossmann-Loot ning Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov.

Konverentsi pärastlõunases osas esinevad Eesti suhtekorraldajate liidu president ja PR Concept kommunikatsiooniekspert/juht Aive Hiiepuu, kes räägib mainest ja selle kujundamisest. Tallinna ülikooli teadur psühholoog Grete Arro räägib, kuidas toetada õppimist, Versobank AS juhatuse esimees Aivo Adamson, keda paljud tunnevad kui maanteeameti endist juhti, teeb värvika ettekande kompetentsimudelite kasutamisest praktikas.

Konverentsi eestvedaja on Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants, kelle sõnul tõotab konverentsi päev tulla huvitav ja ühtlasi annab see võimaluse haridusrahval enne kooliaasta algust kokku saada ning omavahel kogemusi ja teadmisi vahetada.

Konverentsi kava
• 9‒10.25 lühiseminar liikumisõpetuse uutest suundadest ‒ Maret Pihu, TÜ sporditeaduste instituudi kehalise kasvatuse didaktika lektor, ja Helen Link ‒ Eesti ujumisliit
• 10‒10.30 registreerumine põhikonverentsile
• 10.30‒10.35 konverentsi avamine, Valga maavanema Margus Lepiku tervitus
• 10.40‒10.50, Valga linnapea Kalev Härki avakõne
• 10.55‒11.30 „Mida uut on HTM-is, suunad ja sihid, HTM-i asekantsler Mart Laidmets
• 11.35‒12.15 „HEV-õpilaste õpe ja kaasav haridus”, HTM-i üldharidusosakonna nõunik Tiina Kivirand
• 12.20‒12.50 arutelu kaasava hariduse teemal, vestlusringis on Mart Laidmets ja Tiina Kivirand HTM-ist, Sirje Grossmann-Loot Eesti lastefondist ning Hannely Luik-Stogov Valga põhikoolist
• 12.55‒13.45 LÕUNA
• 13.45‒14.25 „Tähendus ja maine”, Eesti suhtekorraldajate liidu president, PR Concepti kommunikatsiooniekspert, juht Aive Hiiepuu
• 14.30‒15.05 „Tänased ja homsed fookused õppimise toetamises” Tallinna ülikooli teadur, psühholoog Grete Arro
• 15.10‒15.50 „Kompetentsimudelid praktikas, Aivo Adamson ‒ Versobank AS-i juhatuse esimees
• 15.55‒16.15 Konverentsi lõpetamine

Päeva juhib Märt Treier.

Konverentsipäeval tutvustavad ja müüvad uusi raamatuid ning õppekirjandust Koolibri ja Atlexi kirjastus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!