AHHAA 20. sünnipäev toob Tartusse tulevikuatraktsioonid

1. sept. 2017 Teaduskeskus AHHAA - Kommenteeri artiklit

Sellel nädalavahetusel 20. sünnipäeva tähistav AHHAA keskus tervitab külastajaid nii mineviku- kui ka tulevikuatraktsioonidega. Keskuses võtavad koha sisse muuhulgas güroskoop, maod, vaateratas, virtuaalreaalsuse eksponaat ja lodjamudelid, lisaks kostitatakse külastajaid kosmosemarmelaadiga.

AHHAA juhatuse esimehe Andres Juure sõnul väärib üks 20-aastane asutus suurejoonelist sünnipäevapidu ja just seetõttu pakutakse AHHAA külastajatele nädalavahetusel palju uut.

„Sünnipäev ei ole pidu, mis tähistab pensionile jäämist. Kahekümneaastaselt on AHHAA veel kahtlemata noor asutus ja me näitame ka edaspidi vahvaid näituseid,” ütles Juur.

„Plaanime oma sünnipäeva tähistada suuremalt kui kunagi varem. 2. ja 3. septembril ehk AHHAA sünnipäevanädalavahetusel avame oma keskuses erilised atraktsioonid, mida siin kunagi varem olnud ei ole,” sõnas ta.

Teaduskeskuse juht lisas, et 20. sünnipäevale vastu minna on erakordselt hea tunne.

„AHHAA-st on saanud üks populaarsemaid pereatraktsioone Eestis. Kogu tegutsemisaja jooksul on meid külastanud enam kui kolm miljonit teadushuvilist, neist üle miljoni on AHHAA-s käinud viimase kuue aasta jooksul, mil oleme tegutsenud päris oma majas Tartu kesklinnas,” rääkis Juur. „Samuti oleme avanud tegutsemiseaja jooksul umbes 40 näitust.”

Juur märkis, et praegu saavad külalised lisaks püsiekspositsioonile näha ainulaadset anatoomianäitust. Novembris aga võtavad AHHAA ajutiste näituste saalis koha sisse talispordialad ning kevadel ootavad külastajaid põnevad merekoletised.

Tänavune suvi oli AHHAA-le läbi aegade kõige edukam. Teaduskeskust külastas rohkem kui 71 000 inimest, mis on kõigi aegade rekord. AHHAA külastajaskonnast moodustas ligi 40 protsenti mitte-eestlased. Välismaalastest külastajatest on endiselt suurima osakaaluga lätlased – 22 protsenti ‒, neile järgnevad venelased  ‒ kaheksa protsenti.

AHHAA juubelipidustused toimuvad 2. ja 3. septembril. Nädalavahetusel on keskusepilet ja AHHAA teaduspoe tooted kõigile külastajatele viiendiku võrra odavamad. Rohkem infot loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!