Algab Vikipeedia konkurss „KAE maailma!”

1. sept. 2017 MTÜ Mondo - Kommenteeri artiklit

Täna, 1. septembril algab koolinoortele suunatud Vikipeedia konkurss, mille eesmärk on täiendada maailmahariduslike, humanitaarabi ja arengukoostöö valdkonna artiklite hulka eestikeelses Vikipeedias. Ühtlasi antakse konkursiga panus projekti „Miljon+” õnnestumisse, mille abil loodetakse saada eestikeelsesse Vikipeediasse 1 000 000 artiklit. MTÜ Mondo eestvedamisel toimuva konkursi tähtaeg on 31. oktoober ning peaauhinnaks reis Ghanasse või Keeniasse.

„KAE maailma!” konkursiga soovitakse tõsta globaalset kirjaoskust, aga ka laiema avalikkuse teadlikkust ÜRO kestliku arengu eesmärkidest aastateks 2015–2030. Artikleid oodatakse teemadel, nagu vaesus, näljahäda, tervis ja heaolu, kvaliteetne haridus, sooline võrdõiguslikkus, puhas vesi ja sanitaaria, jätkusuutlik energia, tööhõive ja majanduskasv jne.

Konkursil saavad osaleda gümnaasiumiastme, sh kutsekoolide õpilased vanuses 15–19. Peaauhind parimale artiklikirjutajale on reis Ghanasse või Keeniasse märtsis 2018. Lisaks panevad auhindu välja Rahva Raamat ja „Miljon+” meeskond. Peaauhinnale kandideerivad õpilased, kes on kirjutanud vähemalt kolm temaatilist artiklit pikkusega minimaalselt 2500 tähemärki. Artiklite kirjutamine on ühtlasi võimalus sooritada oma gümnaasiumiastme praktiline töö või harjutada allikatega tööd ning korrektset viitamist enne uurimistöö alustamist.

Artikleid loetakse 1.–15. novembrini. Hindamiskomisjoni liikmed on Mai Aasjõe (MTÜ Mondo maailmahariduse projektijuht), Ann Siiman (Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut), Sven-Erik Soosaar (MTÜ Wikimedia Eesti), Jaan Meriniit (vikipedist), Reigo Ginter (välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi büroo) ning Sigrid Solnik (arengukoostöö ümarlauad).

„KAE maailma!” ettevõtmisega tähistatakse Mondo 10. sünnipäeva ning auhinnad antakse üle Eesti Rahva Muuseumis Mondo 10 üritusel 25. novembril. Tunnustatakse ka parimate autorite juhendajaid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!