Corelli Music alustab säravat uut hooaega

29. sept. 2017 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Jõululugu poistekooridega jõulufestivalil – solistid, Corelli Barokkorkester ja dirigent Martin Sildos.
Foto: Aive Sarapuu

 

Kontserdiagentuur Corelli Music jätkab aastat põneva kavaga hooaja avakontsertidega ja jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal”.

Hooaja 2017/2018 avakontserdid „Diiva”

Hooaja avakontserdid 28. ja 29. oktoobril Toompea muusikasalongis luksuslikult kaunis Ungern-Sternbergi linnapalee ballisaalis (Kohtu 6) toovad Maarjamaa sügisesse särava ooperimuusika kullafondi. Metsosopran Annaliisa Pillak ja pianist Siim Selis esitavad omapärase kontsertetenduse „Diiva”, mis Wagneri, Bizet’, Rossini jt kuulsaimate ooperiaariate kaudu tutvustab ooperilavade seltskonna mõttemaailma ja primadonnade kapriisitsemisi. Etendus räägib kapriisse lauljanna ja tema kapriisidest tüdinenud klaverisaatja naeruväärsest ja samas liigutavast duett-duellist. Kontsertetenduse „Diiva” on kirjutanud ja lavastanud Paavo Piik, kes loo kirjutamisel on kasutanud peaosatäitja Annaliisa Pillaku ülestähendusi ooperilauljate elust.

Jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal”

Detsembris 2010 laiendas Corelli Music aastast 2006 toimunud tuntud kontserdisarja „Kirikupühad Maarjamaal” jõulumuusika festivaliks, mis on pälvinud publiku suure poolehoiu. Festival pakub imelisi muusikaelamusi terve jõulukuu jooksul 2. detsembrist kuni 6. jaanuarini 2018. Aprillis tunnustas Euroopa festivalide assotsiatsioon jõulufestivali kvaliteedimärgiga „EFFE Label 2017–2018”.

Traditsiooniliselt tutvustavad jõulufestivali avakontserdid esimesel advendil detsembri alguses pillide kuningat orelit, seekord ingliteemalise kavaga „Vox Angelorum” eesti muusikutelt, kes elavad teistes riikides. Teise ja kolmanda advendi kontserdid tähistavad barokk­ansambli Corelli Consort 25. hooaega ning pakuvad meeleoluka jõuluootuse kava „Jõulud mõisas” barokiaja armastuslauludest ja jõulumuusikast neljas kaunis mõisas. Aasta lõpeb traditsiooniliste kirikukontsertidega. Eesti esiettekande saab barokiaja unustatud suurteos, Biberi „Missa Bruxellensis”. Need kontserdid tähistavad ka Eesti Euroopa Liidu eesistumise perioodi lõppu ja piduaasta „Eesti Vabariik 100!” algust. Lõppkontserdid jaanuari alguses toovad publiku ette kuuest noorest tipp­tšellistist koosneva ansambli Estonian Cello Ensemble.

Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses! Sooduspileteid pakub Corelli Music ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.facebook.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!