Eesti ajaloomuuseumi alustab viiendat hooaega toimuva õpitubade sarjaga „Asja armastajad”

25. sept. 2017 Eesti ajaloomuuseum - Kommenteeri artiklit

Õpituba Suurgildi hoones 17.09.2016. Foto: Vahur Lõhmus

Esimene õpituba toimub 7. oktoobril Suurgildi hoones ja keskendub sugupuu uurimisele.

Õpituba „Millest alustada suguvõsa uurimist?” viivad läbi genealoog Fred Puss (Eesti isikuloo keskus) ja Milan Pening (Eesti ajaloomuuseumi arhivaar).

Õpitoa käigus selgitatakse, kuidas alustada oma sugupuu uuringutega, ja antakse konkreetseid juhiseid. Genealoog Fred Puss on Eesti isikuloo keskuse asutaja, kes on paarikümne aasta jooksul koostanud tuhandeid sugupuid, andnud loenguid eri asutustes ning kirjutanud mitmeid artikleid genealoogiast.

Eestlaste huvi oma päritolu vastu on aasta aastalt kasvanud, eriti tänu sellele, et kõik olulisemad perekonnaloo allikad (Saaga) on internetis kättesaadavad. Õpituba aitab parandada uurimistöö oskusi, sest enamasti jääb just nendest oma sugupuude uurimisel puudu.

Õpitoa alguses tutvustab arhivaar Milan Pening Eesti ajaloomuuseumi kogus leiduvaid perekonnaloolisi materjale.

Õpituba algab kell 13.

Osalemine eelregistreerimisega.

Osalustasu 3 eurot.

Vaata kogu sarja infot siit.

Eesti ajaloomuuseumi õpitubade eesmärk on kultuuripärandi väärtustamine. Räägime sellest, kuidas ise kodustes tingimustes alal hoida perekonnalooga seotut, armsaid isiklikke mälestusesemeid või kollektsioone. Mõtleme koos teemadel, missugused asjad väärivad kohta muuseumis ja millised asjad on inimesele isiklikult tähtsad. Vaatleme, mida muuseumis hoitakse ja mida hoitakse kodus. Selgitame, kuidas vanu asju ehk meie kultuuripärandit ära tunda, säilitada ja/või taas kasutama õppida.

Avasta asja lugu!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!