Euroopa Liidu haridusjuhid arutavad Tallinnas koolide ja õpetamise nüüdisajastamist

18. sept. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Täna ja homme kohtuvad Tallinnas Euroopa Liidu riikide üldharidusvaldkonna juhtivametnikud, et arutada, kuidas viia haridussüsteemid vastavusse tänapäeva ühiskonna muutunud vajadustega.

Kohtumist juhib haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsler Mart Laidmets, kelle sõnul on keskne küsimus, kuidas hariduspoliitika ja koolikorralduse kaudu toetada õpetajaid ja koolijuhte vajalike muutuste elluviimisel. „Räägime sellest, kuidas arendada koole ja täiustada õpetamist, et anda noortele eluks hea stardipositsioon. Tänased koolilapsed töötavad tulevikus ametites, mida praegu ei ole veel olemas. Kvaliteetne haridus peab tagama neile oskused, millega muutuvas ühiskonnas edukalt ja õnnelikult hakkama saada,” ütles Laidmets.

Kohtumisel jagatakse liikmesriikide parimaid praktikaid kaasavamate koolide arendamisest, õpetajate ja koolijuhtide toetamisest ning koolihariduse tõhusamaks ja kättesaadavamaks muutmisest. Huvigruppide rollist Eesti hariduse edulugudes räägib õpetajate liidu juht Margit Timakov ning arutelusid aitavad läbi viia „Noored kooli” programmi esindajad.

Homme külastavad Euroopa haridusametnikud Tallinna Asunduse lasteaeda, Kadrioru saksa gümnaasiumi, Audentese erakooli, Tallinna polütehnikumi ja Tallinna ülikooli haridusinnovatsiooni keskust. Koos koolipere esindajatega arutatakse, kuidas koolid kaasavad sidusrühmi koolielu kujundamisse, et iga õppija arengut ja õppimist parimal viisil toetada. Koolikülastused juhatavad sisse ka 19. ja 20. septembril Tallinna Ülikoolis toimuva hariduskonverentsi „Õppimise ja õpetamise nüüdisaegsed suunad”.

Üldhariduse peadirektorite kohtumine toimub Tallinnas Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames. Haridusvaldkonnas keskendub Eesti eesistujana õppe nüüdisajastamisele kõigil haridustasemetel ning hariduse ja töömaailma seostele.

Eesti eesistumise haridusvaldkonna peamiste teemade ja ürituste ülevaade


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!