Euroopa tippülikoolide juhid teevad Tartus ettepanekuid EL-i teadus- ja kõrghariduspoliitika kujundamiseks

14. sept. 2017 - Kommenteeri artiklit

14. ja 15. septembril kohtuvad Tartu ülikoolis Euroopa tippe ühendava teadusülikoolide võrgustiku The Guild (the Guild of European Research Intensive Universities) prorektorid, et arutada Euroopa Liidu teadus- ja kõrghariduspoliitikat.
Tartu ülikooli rektori Volli Kalmu sõnul arutatakse kohtumisel kahte suurt teemat: Euroopa Liidu kõrgharidusstrateegia tulevikku ning võrgustikku kuuluvate ülikoolide koostöövõimalusi Euroopa teaduspoliitika kujundamisel. Nii näiteks sõnastatakse võrgustiku soovitused ja tagasiside akadeemilise mobiilsuse programmile Erasmus Plus ja juulikuus avaldatud Lamy raportile, mis sedastab, et investeeringutel teadusesse ja innovatsiooni on keskne roll Euroopa tuleviku kujundamisel.
„Eelmisel nädalal arutasime Brüsselis juhatuse liikmetega Guildi tegevusstrateegiat ja leppisime kokku nii Guildi lähiaja ühistes koostööinitsiatiivides kui ka liikmesülikoolide võimalustes meie ühise Brüsseli esindushoone ja sealse tugimeeskonna kasutamisel,” kirjeldas Kalm. Tartu ülikool on võrgustiku liikmena muutunud hinnatud kaasarääkijaks nii Euroopa teadusülikoolide kui ka EL-i institutsioonide poliitikakujundamises.

The Guild on 2016 suvel loodud uus Euroopa teadusülikoolide organisatsioon. Vaatamata oma lühikesele tegutsemisajale on The Guild end juba tõestanud aktiivse ja tõsiselt võetava kaasarääkijana Euroopa kõrgharidus- ja teadusringkondades.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!