Füsio- ja tegevusteraapia tudengid saavad esmakordselt erialase stipendiumi

26. sept. 2017 abivahendikeskus Invaru - Kommenteeri artiklit

Seni ilma valdkondliku stipendiumita olnud füsio- ja tegevusteraapia eriala üliõpilased saavad esmakordselt võimaluse hakata kandideerima abivahendite alasele 1500-eurosele toetusele. Järelkasvu toetamiseks väljaantavat stipendiumi rahastab abivahendikeskus Invaru.

Invaru juhatuse liikme Kadri Tiido sõnul on välja pandud stipendium füsio- ja tegevusteraapia valdkonnas uus. „Seni ei ole ühiskonnale niivõrd olulise valdkonna järelkasvu stipendiumiga toetatud. Soovime omalt poolt selle lünga täita. Invaru eesmärk on innustada füsio- ja tegevusteraapiat õppivaid noori rohkem abivahendite valdkonda süvenema ja suurendada seeläbi tippspetsialistide hulka Eestis,” selgitas Tiido.

Ettevõtte juhi sõnul on stipendiumi väljaandmise hetk laiema tähendusega, kuna ettevõte tähistab 2018. aasta jaanuaris 25 aasta juubelit. „25 aastat on ettevõttele väärikas iga. Oleme selle aja jooksul saanud paljudele abivajajatele rõõmu tuua uute võimalustega, mida õige ja hea abivahend erivajadusega inimesele pakub,” rääkis Tiido. Ta lisas, et 25. aasta jooksul on Invaru toetanud ühiskonnale olulisi tegevusi nagu näiteks invaspordi arengut Eestis. Juubeliaastal aga otsiti lisavõimalusi, kuidas ühiskonda panustada. „Valdkond on Eestis arenenud nii kaugele, et vajadus abivahendeid sügavuti tundvate tippspetsialistide järele kasvab pidevalt. Stipendiumiga saame tuua rohkem noori eriala süvendatult õppima ja uurima,” selgitas Tiido.

Invaru stipendiumile kandideerimine on avatud alates esmaspäevast ja taotluse kandideerimiseks saab edastada hiljemalt 15. novembril. Stipendiumile on oodatud kandideerima tegevusteraapia ja füsioteraapia erialade üliõpilased, kelle eriala lõputöö käsitleb abivahendeid. Stipendiumi võitja kuulutatakse välja 2018. aasta juunis pärast lõputööde kaitsmist. Rohkem infot stipendiumi kohta leiab Invaru kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!