Ilmus pedagoogilise ajakirja Mitmekeelne Haridus esimene number

1. sept. 2017 - 1 Kommentaar

Augusti lõpus andis Narva kolledž välja ajakirja Mitmekeelne Haridus esimese numbri. Ajakiri keskendub haridusinnovatsioonile ja kaasaaegse pedagoogika väljakutsetele, et tutvustada mitmekeelse hariduse kontseptsiooni ja ideed. Esimeses numbris arutleme mitmekeelse hariduse mudelite üle, tutvustame koolijuhte ja koole, sealhulgas sügisel uksi avavat Kalamaja avatud kooli, räägime kakskeelsest õppest ja õpetajate hoiakute muutmise vajadusest, tutvustame uusi õpikuid ning jagame töölehti.

Mitmekeelne Haridus on suunatud kõikidele Eesti koolide õpetajatele. Tegemist on eristuva ajakirjaga, sest artiklid selles võivad olla nii eesti, vene kui ka inglise keeles ning neid ei tõlgita, mistõttu eeldame lugejalt keelte mõistmist, et kõikidest teemadest osa saada. Selline lähenemine toetab ka ajakirja nime ja mitmekeelsuse põhimõtteid.

Ajakirja toimetuskolleegiumi juhib Narva kolledži dotsent Olga Burdakova. Ajakiri ilmub nii paberil kui ka elektroonilise väljaandena. Ajakiri hakkab ilmuma kaks korda aastas ning järgmine number näeb ilmavalgust 2018. a kevadel. Ajakirja ilmumist toetab haridus- ja teadusministeerium.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Ilmus pedagoogilise ajakirja Mitmekeelne Haridus esimene number”

  1. Ülo Vooglaid ütleb:

    Haridus ei saa olla ei emakeelne ega võõrkeelne… ÕPE saab toimuda mingis keeles (nendes keeltes, mida õpetaja ja õpilased küllalt hästi valdavad).
    Õppes on oma osa õppimisel ja õpetamisel, aga oma osa on ka kõikidel teistel tegevustel (tegevussüsteemi teistel elementidel) sh loomisel, uurimisel, töötamisel, mängimisel jne.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!