Inseneriõpinguid saab alustada juba põhikooli lõpus

22. sept. 2017 TTÜ Mektory tehnoloogiakool - Kommenteeri artiklit

Noore inseneri programmi on oodatud 9.–12. klassi õpilased. Foto: TTÜ

 

Tehnikaülikool avab sel sügisel noore inseneri programmi ehk NIP-i, mille eesmärk on tutvustada põhikooli lõpuklassi ja gümnaasiumiõpilastele insenerialasid. Laiem eesmärk on populariseerida reaalaineid ning laia matemaatika riigieksamit ning aidata noortel leida endas insenerikutsumus.

Tehnikaülikooli on oodatud õpihimulised koolinoored, keda köidab vesi, ventilatsioon, samuti elekter ja magnetism. Põhjalik sissevaade tehakse tootearendusse ja robootikamaailma. Samuti saab teada, millised on kütuste omadused, kuidas neid toodetakse ning kasutatakse. TTÜ teadlased avardavad ka nende silmaringi, keda huvitab ehitus, teede projekteerimine ja liikluse modelleerimine.

Miks on kasulik NIP-is osaleda? See on lõbus ja hariv, samuti saab enne ülikooli sisseastumist jõuda endas selgusele, kas inseneeria on ala, millest saab kutsumus ja elukutse.

NIP põhineb põhikooli kolmanda astme ning gümnaasiumi füüsika ja matemaatika ainekavadel sidustatult TTÜ inseneriteaduskonna valitud õppekavadega.

Noore inseneri programm on nii eesti kui ka vene keeles ning sellesse on väga oodatud 9.–12. klassi õpilased. Osaleda saab kogu programmis või üksikutes moodulites. Kokku toimub õpe kaheteistkümnel laupäeval, üks õppepäev kestab kuus tundi. Programmis on nii teoreetiline õpe, praktiline töö laborites kui ka väljasõidud ettevõtetesse.

Täpsema info, ajakava ja registreerimise leiab TTÜ Mektory tehnoloogiakooli kodulehelt www.ttu.ee/tehnoloogiakool ning peagi ka koolidest.

Noore inseneri programmi viib läbi TTÜ Mektory ja inseneriteaduskonna koostöös, seda toetab Euroopa regionaalarengu fond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!