Järgmisel nädalal on tähelepanu keskmes siin elavad rahvusvähemused

15. sept. 2017 Integratsiooni Sihtasutus - Kommenteeri artiklit

Järgmise nädala pühapäeval, 24. septembril tähistatakse Eestis rahvuste päeva. On ju Eesti koduks enam kui 190 rahvusele, kes kannavad endas oma kultuuripärandit ja keelt. Rahvuste nädal pakub head võimalust avastada eri rahvuste kultuuri, käsitööd ja kokakunsti.
Tänavu Eestis 13. korda tähistatavale rahvuste päevale pühendatud üritused leiavad aset 16. septembrist kuni kuu lõpuni Tallinnas, Jõhvis, Haapsalus ja mujal. Kava pakub kontsertide ja näituste kõrval ka tervet hulka õpitube – küll õpitakse lesgiini tantsu, tehakse traditsioonilisi vene kaltsunukke või proovitakse kätt mokša rahvustoitude tegemisel.
Nädala üks oodatuim sündmus on 23. ja 24. septembril kella 10‒18 Tallinnas Raekoja platsil toimuv Eesti rahvuste ühenduse korraldatav etnolaat ja kontsert. Etnolaadalt on võimalik osta rahvustoite ja -jooke ning käsitööesemeid. Kontserdil astuvad üles rahvusseltside laulukollektiivid.
Rahvuste nädala lõpetab 24. septembril XIV vähemusrahvuste kultuurifestival „Rahvuskultuuride loomepada” Jõhvi kontserdimajas, kus osalevad Ida-Virumaal tegutsevad rahvuste ühendused. Päeva jooksul on võimalik tutvuda rahvuslike näituste ja ekspositsioonidega, osaleda töötubades ja saada osa kirjanduslikest kohtumistest. Keskpäeval algaval konverentsil „Traditsioonide järjepidevuse tagab põlvkondadevaheline side” saavad sõna nii kultuuriministeeriumi kui ka Integratsiooni Sihtasutuse esindajad, aga ka erikülaline Ukrainast Alla Migai, kes teeb ettekande „Tuleviku hällilaul”. Päeva teine pool on muusika, laulu ja tantsu päralt. Kontserdimaja suures saalis astuvad üles Lõõtsavägilased Viljandimaalt ning seejärel  talendid rahvaskultuuriseltsidest ja külaliskollektiiv Poolast, ukraina tantsukollektiiv Czeremosz.

Kõik üritused on tasuta. Täpsemat infot ürituste kohta leia siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!