Kindlustuskaitse eksamil läbikukkumise vastu – selleaastase äriarendusprogrammi STARTERtech esimene idee

21. sept. 2017 TTÜ Mektory - Kommenteeri artiklit

Hetk avaürituselt.

TTÜ Mektorys alustab neljandat korda äriideede arenguprogramm STARTERtech, mis viib kokku ligi 200 õppurit ja 15 ettevõtjat leidmaks koos uudseid ärivõimalusi ja lahendusi. Avaüritusel esitlesid suurfirmade juhid tudengitele oma valdkonna trende ja probleeme, mida lahendada.

Õppurite meeskonnad on juba välja pakkunud mõned lahendused: näiteks ERGO kindlustusele soovitati uueks tooteks kindlustuskaitset eksamil läbikukkumise puhul. Samuti tegid noored  ettepanekud mitmete rakenduste loomiseks: nutikad koosolekud, kus toimub häältuvastus ja vestluste automaatne transkribeerimine, geenipõhine tervisliku seisundi jälgimine, sõrmejälje ja silmaiirise skaneerimine emaili ja teistesse rakendustesse sisselogimiseks.

Kui tavapäraselt tutvustavad oma äriideid õppurid, siis seekord olid lavalaudadel ettevõtjad – teiste seas rääkisid trendidest Pipedrive, Microsoft Estonia, Soome Geoloogia Instituudi, Avokaado, ERGO, Grant Thorntoni, InCap Estonia, LHV, Playtechi, Tieto Estonia ja Startup Estonia juhid.

TTÜ Mektory direktori Maria Alajõe sõnul on väga värskendav näha suurettevõtete juhtivaid eksperte koos tudengitega ideid genereerimas ja probleeme lahendamas. „Just nii lähestikku peaksimegi ettevõtjatega töötama,” kinnitab Alajõe. Ka Microsoft Estonia esindaja Magnus Hillermaa oli rahul: „Selline kontakt ettevõtte ja tudengi vahel on suurepärane võimalus viia kokku reaalsed probleemid moodsate lahenduste ja meeletu entusiasmiga.” Samuti tunnustas Hillermaa TTÜ-d kui rahvusvahelist ülikooli: „Tore oli näha, et TTÜ on tõeliselt rahvusvaheline ülikool. Minu lauas oli kuus inimest, kellest kaks olid eestlased.”

Neljandat hooaega alustanud TTÜ Mektory programm STARTERtech on suunatud õppurite startup-meeskondadele. Programmi oodatakse tehnoloogiaettevõtlusest huvitatud noori ülikoolidest, rakenduskõrgkoolidest ja kutsekoolidest ning gümnaasiumidest. Kolme kuu jooksul läbitakse uusettevõtlusega seotud koolitusi ja loenguid oma ala ekspertidelt, saadakse nõu mentoritelt ning hinnatakse ja toetatakse startup meeskondade arengut.

STARTERtech kuulub ülikoolide ülesesse programmi STARTER, mida toetab Euroopa sotsiaalfond ning veavad eest Tallina tehnikaülikool, Tartu ülikool ja Tallinna ülikool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!