Kino Sõprus kutsub dokumentaalfilme vaatama

29. sept. 2017 Kino Sõprus - Kommenteeri artiklit

Igale seansile eelneb teemakohane sissejuhatus ning õpetajad saavad kaasa materjalid, mille abil nähtut õpilastega analüüsida. Foto: Kino Sõprus

 

Klassiga kinno” pakub taas filmielamusi. Spetsiaalselt koolinoorte jaoks loodud kinoprogrammis linastub iga kuu noortele üks dokumentaalfilm, mis muidu kinolevis kättesaadav ei ole. Filmid linastuvad originaalkeeles ning eestikeelsete subtiitritega kinosprus. Igat filmi näidatakse kahel korral.

Oktoobris toob Sõprus õpilasteni muusikast pakatava dokumentaalfilmi „Sonita”. Filmi peategelase, 18-aastase Sonita suurim unistus on saada räppariks, olgugi et Iraanis ei ole naistel lubatud laulda. Praegu on tema ainsateks fännideks küll vaid teised teismelised tüdrukud, kellega koos Sonita Teherani varjupaigas elab. Noore neiu unistustest hoolimata on perekonnal temaga hoopis teistsugused plaanid. Sonita on nimelt pruut, kelle väärtus on 9000 dollarit. Film räägib sellest, kuidas neiul õnnestub siiski oma unistused täide viia.

Novembri film on keskkonnateemaline „Plastist ookean”, mis heidab valgust meie jäätmeterohkele elustiilile. Neli aastat kestnud võtteperioodil filmiti „Plastist ookeani” kokku 20 kohas ümber maakera ning jäädvustati kauneid ja hirmuäratavaid kaadreid plastsaaste globaalsest toimest. Ühtlasi tutvustatakse tõhusaid tehnoloogilisi ja poliitilisi abinõusid, mis võivad asju paremuse poole pöörata, kui need õigel ajal kasutusele võtta.

Detsembri dokumentaalfilmi „Audrie ja Daisy” peategelasteks on kaks tüdrukut, kes mõlemad on kogenud seksuaalset väärkohtlemist. Sotsiaalmeedia mõju ja alandus on selle filmi mõtlemapanevad märksõnad. Film pakub elulist ainest sellest, kuidas purustada teismelisi vägistamise ohvreid tabanud häbimärgistamise ja üksinduse nõiaringi, mida sotsiaalmeedia hüsteeria on tohutult võimendanud.

Filmid sobivad eelkõige põhikooli lõpuklasside ning gümnaasiumiastme õpilastele. Igale seansile eelneb teemakohane sissejuhatus ning õpetajatele valmistame ette õppematerjalid, mis aitavad filmi hiljem õpilastega analüüsida.

Lisainfo ja seansiajad www.kinosoprus.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!