Kolmepäevasel konverentsil on vaatluse all emotsioonide olemus

6. sept. 2017 HTM - Kommenteeri artiklit

Homme algab Tartus rahvusvaheline interdistsiplinaarne konverents „Emotions: Rationality, Morality and Social Understanding”. 7.–9. septembrini kestev konverents keskendub emotsioonide olemusele.

Tartu ülikooli teoreetilise filosoofia teadur Vivian Puusepp arvab, et just emotsioonid annavad elule värvi ja mõtte: „Inimestena oleme emotsionaalsed olendid. Patoloogiliste juhtumite puhul – kui emotsioonid ära kaovad – ei suuda inimene enam ratsionaalselt toimida,” põhjendab Puusepp emotsioonide olulisust inimelus.

Emotsioonid on valdkond, kus lõikuvad eri teadusalade huvid ja uurimisküsimused. Näiteks tegelevad emotsioonidega nii filosoofid, psühholoogid kui ka keeleteadlased. Konverentsil vaadeldaksegi emotsioone lähtuvalt nendest vaatenurkadest ning uuritakse nende seoseid ratsionaalsuse, moraali ja sotsiaalse mõistmisega.

Konverentsil astuvad üles mitmed tunnustatud filosoofid nagu Kristján Kristjánsson (University of Birmingham), Gregory Currie (University of York), Mikko Salmela (University of Helsinki), Carolyn Price (The Open University, UK) jpt.

Konverentsi korraldavad Tartu ülikooli eetikakeskus, Tartu ülikooli filosoofia- ja semiootika instituut ning Eesti-uuringute tippkeskus (CEES). Konverentsi toetavad haridus- ja teadusministeerium (IUT20-5) ja (Euroopa Liit) Euroopa regionaalarengu fond (Eesti-uuringute tippkeskus).

Konverentsi programm ja registreerimine asuvad siin.
Konverentsi töökeel on inglise keel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!