Koolilõunaks angerjas? Miks mitte!
Käesoleval nädalal olid viie kooli õpilaste menüüs kalaroad liikidest, mis iga päev koolilõunaks ei satu. Toitu valmistasid restoranide peakokad.
Põhjaka restorani kokk Ott Tomik valmistas Jõgevamaa gümnaasiumis koolilõuna Härjanurme kasvanduse karpkalast. Tarvastu gümnaasiumiperet kostitas Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm angerjaga. Põlva gümnaasiumis oli külas Ylicooli peakokk Urpo Reinthal, kes valmistas tuurast lõunasöögi. Wicca peakoka Angelica Udekülli menüüs Võru gümnaasiumis oli angersäga ja Kuressaare gümnaasiumi väisanud Mosaiik Cafe peakokk Märten Sepp valmistas lõunaroa vikerforellist.
„Lauskontrolli, kas kõik on söömas, me ei teinud. Kõik soovijad said maitsta,” kirjeldas Jõgevamaa gümnaasiumi direktor Priit Põdra. „Nagu pärast selgus, oli nende hulgas ka õpilane, kes polnud elus enne kala proovinud, ja talle väga maitses.” Ka direktorile endale maitses karpkalast koolilõuna väga. Tema jaoks oli üllatav, et karpkala on võimalik teha ürdikoorikuga.
Kalad ja peakokad jõudsid koolidesse eesti toidu kuu raames toimuval kalanädalal, mida korraldas kalanduse teabekeskus koos maaeluministeeriumiga. Koolides olid kohal ka kalad läkitanud kalakasvanduste esindajad, et tutvustada õpilastele oma igapäevatööd.