Loodusmuuseum tutvustab Eesti seeni ja nende tarvitamist söögiks

5. sept. 2017 Eesti loodusmuuseum - Kommenteeri artiklit

7. septembril kell 18 toimub Eesti loodusmuuseumis sügishooaja esimene Öökulli akadeemia. Räägime seentest ja nende tarvitamisest söögiks – külas on Margit Härma.

Milliseid seeni korjata? Ja mida nendega peale seenekorvi panemist edasi teha? Loengus vaatame lähemalt erinevaid Eesti metsades leiduvaid seeneliike ning seda, kuidas on kõige mugavam neid korjata, puhastada, säilitada ja toiduks valmistada.

Margit Härma on maailmarändur, taimetoiduentusiast ning publitsist, kelle sulest on ilmunud ka „Seeneaabits”, kust võib lugeda seenevarustusest ja seente määramisest kuni seente hingeelu ja retseptideni.

15.–24. septembrini on Eesti loodusmuuseumi hoovis avatud sügisene seenenäitus, mis sel korral kannab juubelihõngulist järjekorranumbrit 55. Kümme päeva kestval väljapanekul on eksponeeritud nii söödavad, mittesöödavad, tinglikult söödavad kui ka mürgised seeneliigid. Loe näitusest ja selle eriprogrammidest lähemalt siit.

Öökulli akadeemias osalemiseks ei ole vajalik eelnev registreerimine, osaleda saab muuseumipiletiga (õpilasele ja pensionärile 3, täispilet 5 eurot). Eesti loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas aadressil Lai 29a.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!