Loovtöö, mis paneb tervel klassil silmad särama

22. sept. 2017 Rasmus Kits Tallinna 21. kooli robootikaõpetaja ning ringijuhendaja - Kommenteeri artiklit

FIRST LEGO League’i robotimäng on alati täis energiat ja lusti. Foto: Viorica Bordei

 

Rasmus Kits on robootikat õpetanud enam kui neli aastat – tänu FIRST LEGO League’i haridusprogrammile, mis pakub põnevaid väljakutseid nii õpilastele kui ka juhendajatele.

 

Üle kogu maailma enam kui pool miljonit ning Eestis pea 1500 last kaasanud programm on ilmekas näide sellest, kuidas tänapäevaseid mitteformaalseid metoodikaid saab rakendada ka koolis. Fookuses on igal aastal muutuv teema, millest lähtuvalt peavad õpilased uurima teemavaldkonda, sõnastama sellega seotult probleemi ning otsima ka realistlikke lahendusi. Lisaks on õppe oluline osa „põhiväärtused”, mis on hea teisendus meie igapäevaväärtustest. Nende kaudu õpib noor hindama meeskonnatööd, kõrgeid moraalinorme, ausust, töökust ja palju muudki. Seejuures peab õpe olema lõbus ning pingevaba, pakkudes õpilasele rõõmu tegutsemisest ning ühistest eesmärkidest. I-le täpi paneb tehnilist võimekust ja taipu proovile panev robotimäng, kus ülesandelaual tuleb lahendada nii meeskondlikult kui ka ühistöös ülesandeid, kasutades selleks sobivat robootikakomplekti.

Läbiv väärtus juhendajale on „lapsed teevad kogu töö”. See annab õppurile sobiva eakohase vastutuse ning arendab kohusetunnet. Väljundi noorte tegevusele annab võistlusüritus, kus noorte pingutusi hindavad asjatundlikud vabatahtlikud, jagades nii kiitust kui ka arendussoovitusi. Eduelamus on garanteeritud.

Kutsun tublisid koolijuhte leidma oma kollektiivis aktiivseid kolleege, juba innustust leidnud õpetajaid aga haarama kinni põnevast võimalusest mitmekesistada põhikooliõpilase loovtöö tegemise võimalusi. Iga-aastased juhendajate koolitused toimuvad vabas ja sõbralikus õhkkonnas nii Tallinnas kui ka Tartus. Sellel aastal toimuvad koolitused 30. septembril Tallinnas ja 1. oktoobril Tartus.

Kindlasti uurige lisa veebiaadressilt www.robootika.ee/flleesti.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!