Metsas pole mingeid röövleid

29. sept. 2017 Karel Rahu lavastaja - Kommenteeri artiklit

Vale puha! Metsas on nii palju röövleid, et see lausa kubiseb nendest,” ütleb nukk Mimmi Peetrile.

Astrid Lindgreni 110. sünniaastapäeva puhul toob Iloni Imedemaa Eestis vaatajateni esmakordselt Astrid Lind­greni näidendi „Metsas pole mingeid röövleid”. Tegemist on autori enda dramatiseeringuga, mille on eesti keelde tõlkinud Maarja Aaloe.

Kuidas saada üle hirmust, kui kardad metsas varitsevaid röövleid, müristavat äikest või üksinda koju jäämist? Sellistele küsimustele otsib vastust etenduse peategelane Peeter, keda mängib Tõru Kannimäe. Peeter satub mänguhoos oma ema nukumajja ning saab tuttavaks seal elava nuku Mimmiga, keda mängib Lilia Viiret. Tõru ja Lilia on Haap­salu noorte huvikeskuse draamaringi õpilased. Lisaks mängivad loos harrastusnäitlejad Siim Birk ja Sirje Maar.

Raamatu „Metsas pole mingeid röövleid” on illustreerinud Ilon Wikland. Seetõttu on Iloni Imedemaa hubane ja mänguline miljöö lavastuse jaoks just õige paik. Vaatajal on võimalus justkui ise pildi sisse astuda.

Lavastuse liikumisjuht on huvikeskuse loovtantsu ja draamaringi juhendaja Triin Reemann. Lavastaja Karel Rahu.

Info piletite ja mängukava kohta www.ilon.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!