Öökulli akadeemia uurib, millised seened kasvavad Iraanist Paapua Uus-Guineani

13. sept. 2017 Eesti loodusmuuseum - Kommenteeri artiklit

Septembri teine Eesti loodusmuuseumi Öökulli akadeemia toimub juba homme, 14. septembril. Kell 18 algaval loodusõhtul on külas mükoloog Sergei Põlme ning seekord on loengu teemaks „Seeni uurimas Iraanist Paapua Uus-Guineani”.

Akadeemias kuuleb põnevaid reisijutte seeneproovide korjamise ekspeditsioonidest looduslikult ja kultuuriliselt kaugetesse kohtadesse Aasias ja Okeaanias. Sergei Põlme on Tartu ülikooli mükoloog ning raamatu „Minu Prantsuse Guajaana” autor.

Kaugete maade seeni tutvustav loodusõhtu on sissejuhatuseks juba sel reedel algavale Eesti loodusmuuseumi 55. seenenäitusele. 15.–24. septembrini loodusmuuseumi hoovis avatud seente väljapanek tutvustab nii söödavaid, mittesöödavaid, tinglikult söödavaid kui ka mürgiseid seeneliike ning vaatleb sel aastal lähemalt ka inimese konkurente seeneroale – nn seeneusse. Näituse kohta saab lähemalt lugeda siit.

Öökulli akadeemias osalemiseks ei ole vajalik eelnev registreerimine, osaleda saab muuseumipiletiga (õpilasele ja pensionärile 3, täispilet 5 eurot). Eesti loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas Lai 29a.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!