Pärandtehnoloogia sügiskool viib tule maagilisse maailma

20. sept. 2017 TÜ Viljandi kultuuriakadeemia - Kommenteeri artiklit

Järgmise nädala lõpus, 29. ja 30. septembril peetakse TÜ Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia magistrantide eestvedamisel Männiku Metsatalus sügiskooli „Tulest tulnud”. Sel aastal on fookuses kõik tulega seotu, alates praktilistest õpitubadest, kus õpitakse tulerauaga sepistamist ja tõrvaseebi valmistamist, kuni loenguteni tulega seotud kommetest, uskumustest ja maagiast.

„Teiste kursusekaaslastega arutledes ja nõu pidades jõudsime otsusele, et teema võiks olla seotud Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu teemaga. Ja kuna selleaastane teema on „Tulest tulnud”, siis leidsime, et see sobib suurepäraselt ka sügiskooli teemaks,” ütles kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonnas pärandtehnoloogiat õppiv Merli Mänd. „Tuli on üks oluline osa meie igapäevaelust – olgu selleks söögi tegemine, sauna kütmine või sepiste valmistamine,” lisas Mänd.

Pärandtehnoloogia sügiskooli õppejõud ja juhendad on Kalle Eller, Inna Raud, Reet Hiiemäe, Jan Seepter, Karmo Kiilmann. Registreeruda on võimalik 24. septembrini ja 30-eurose osalustasu sees on nii koolitus, ööbimine kui toitlustus.

Sügiskooli korraldab TÜ Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakond tänavu kuuendat korda.

Registreerumine ja täpsem ajakava.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!