President Kaljulaid avas kooliaasta Vihasoo algkoolis-lasteaias

1. sept. 2017 Vabariigi Presidendi Kantselei - Kommenteeri artiklit

President Kersti Kaljulaid osales täna Harjumaal Vihasoo koolis õppeaasta avaaktusel, kus andis kätte aabitsad esimesse klassi astujatele. Oma kõnes tõstis riigipea esile õpetajaameti positsiooni ühiskonnas ning rõhutas, et õppimine ei lõppe kooliskäimisega.

„Kui laps tuleb kooli, tahab ta näha rõõmsat ja naeratavat õpetajat. Usun, et tänases Eestis on ka õpetajatel põhjust olla rõõmus ja naeratav. Meie iseseisvuse esimesed aastad olid õpetajakutsele väga rasked, kuid täna on olukord märksa parem. Selle üle on hea meel minul ja kindlasti on selle üle hea meel kõigil lastel. Kui õpetaja on rõõmus, on rõõmus ka laps,” ütles president Kaljulaid kooliaasta avaaktusel peetud kõnes.

Riigipea rääkis lastele, et teab: mõnikord võib õpitav tunduda igav ja akna taga toimuv palju põnevam. „Nagu Lotte on meid õpetanud, siis ei maksa alati vastu panna, sest õueski saab ju targemaks. Aga sellegipoolest peaks see, mida leiame kooliraamatutest, ja see, mida me teeme koolimajas koos õpetajaga, andma meile vähemalt ühe suure oskuse. See peaks andma oskuse ja teadmise, et kogu aeg tuleb midagi õppida. Ei ole nii, et kool saab läbi ja ülikool ka ja siis ei tule enam õppida. Me jäämegi õppima,” sõnas riigipea aktusel.

Vihasoo koolis helises koolikell täna 30. korda ning esimesse klassi läks seitse last. Kokku õpib seal sel õppeaastal 36 last ning ühe lasteaiarühma jagu lapsi lasteaias.

Pärast avaaktust ning klassijuhatajatunde toimus Vihasoo koolis ümarlaud hariduslike erivajadustega laste ja laste hoolekande teemadel, kus lisaks riigipeale osalesid Vihasoo kooli õpetajad ja direktor Marika Astor, Kuusalu vallavolikogu esimees Enn Kirsman, haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna nõunik Tiina Kivirand ja sotsiaalministeeriumi laste hoolekandepoliitika juht Signe Riisalo.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!