President Kersti Kaljulaid avab loenguga Tartu ülikooli väärikate ülikooli õppeaasta

7. sept. 2017 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 8. septembril kell 14.30 peab president Kersti Kaljulaid Vanemuise 46 ringauditooriumis Tartu ülikooli väärikate ülikooli Tartu programmi avaloengu.

Tartu ülikooli väärikate ülikoolis alustab õppetööd üle 2000 õppija üle Eesti. Väärikate ülikooli sünnilinnas Pärnus toimub avaloeng 20. septembril. Tallinnas toimuvad väärikate ülikooli õppeaasta esimesed loengud 19. septembril (venekeelne programm) ja 26. septembril (eestikeelne programm), 28. septembril Türil ning Kuressaares 5. oktoobril. Lisaks leiavad väärikate ülikooli programmid aset Türil, Narvas, Valgas ja Keilas.

Tartu ülikooli väärikate ülikooli pikaaegse projektijuhi Karmel Talli sõnul on nõutumad loengud ja lektorid aastate jooksul olnud tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite.

Väärikate ülikooli programmidega on oodatud liituma nii varasemad osalejad kui ka uued huvilised. Eeltingimusi peale 50+ (Tallinnas 60+) vanuse ei ole.

Tartu ülikooli väärikate ülikooli tegevust toetavad kohalikud omavalitsused, hasartmängumaksu nõukogu ja eraettevõtjad. Osalejate keskmine vanus on üle 70 eluaasta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!