Sel hooajal etendub Vanemuises 16 uuslavastust

29. sept. 2017 Vanemuine - Kommenteeri artiklit

Stseen ballett-farsist „Don Juan”. Foto: Alan Proosa

 

Draamažanri esimene esietendus on 29. septembril Vanemuise väikeses majas, kus vaatajate ette jõuab Vanemuise teatri ja Sõltumatu Tantsu Lava EV100 teatrisarjas „Sajandi lugu” sündinud koostööprojekt „Rännakud. Maarjamaa laulud”. Keele ilu, võlu ja valu kujutava lavastuse meeskonna tuumiku moodustavad Tiit Palu, Ruslan Stepanov ja Kara-Lis Coverdale.

7. oktoobril esietendub väikeses majas Briti dramaturgi David Hare’i intelligentne suhtedraama  „Teineteiseta”, mille lavastab Jüri Lumiste. 21. oktoobril jõuab suures majas vaatajate ette Eesti dramaturgi Siret Campbelli esimene täispikk näidend, tulevikuromanss  „Beatrice”, lavastaja Ain Mäeots.

Uuel aastal jõuab lavale ridamisi klassikat. Jaanuaris Sadamateatris Euripidese tragöödia „Medeia” Tiit Palu lavastuses; veebruaris suures majas Goethe „Faust”, mille dramatiseerija ning lavastaja on Hendrik Toompere; märtsis Sadamateatris „Kalevipoeg” Karl Laumetsa lavastuses ning aprillis väikeses majas Andrus Kivirähki  „Mees, kes teadis ussisõnu”, mille lavastab Saša Pepeljajev. Draamahooaja lõpetab mais Sadamateatris esietenduv Max Frischi must komöödia „Härra Biedermann ja tulesüütajad”, lavastajaks Ain Mäeots. Lisaks on näitleja Reimo Sagor Vanemuise teatri toel toonud välja autorilavastuse „AK-47”, mida saab oktoobris näha kolmel korral.

Uusi lastelavastusi on 148. hooajal kõigist kolmest žanrist: Janek Savolaineni ja Katrin Pärna koostööna Sadamateatris valminud tantsulavastus „Naksitrallid”; 28. oktoobril väikeses majas esietenduv uus eesti algupärane lasteooper „Guugelmuugelpunktkomm”, mille toob lavale Marko Matvere, ning märtsis Teatri Kodus etenduv lugu „Viksist ja Kobast”, mille Sandra Lange lavastab objektiteatri võtmes.

Muusikalavastustest esietendub 25. novembril Vanemuise suures majas Victor Hugo romaanil põhinev muusikal „Hüljatud”, mida tuleb lavastama Samuel Harjanne Soomest. Märtsis esietendub suures majas Johann Straus­si kuulus operett „Viini veri” Giorgio Madia lavastuses ning juuni alguses jõuab publiku ette veel üks muusikal, „Sweeney Todd”, mida asub lavastama Tanel Jonas.

Hooaja ainsat tantsulavastust „Kinolina kangelane” on oodata veebruaris. Rõõmsameelse balletikomöödia lavastaja-koreograaf ja libretist on Silas Stubbs.

Hooaja jooksul jõuab Vanemuine ka teistesse Eesti linnadesse. Draamat „Hedda Gabler” mängitakse 11. oktoobril Rakvere Teatris. Rahvusooper Estonia laval näeb 6. veebruaril lasteooperit „Guugelmuugelpunktkomm” ja 10. aprillil ballett-farssi „Don Juan”. Lisaks jõuavad Tallinnasse muusikalid „Hüljatud” ja „Mamma Mia!”.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!