Tallinna keskraamatukogu soovitab: Räägime tunnetest

15. sept. 2017 Tallinna Keskraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Oscar Brenifier Mis on tunded?”

Lapsed esitavad igasuguseid küsimusi ja sageli me ei tea, mis nendega peale hakata. Raamat sarjast „Mina ja maailm. Filosoofia lastele” käsitleb kuut olulist küsimust tunnetest ja pakub igale küsimusele mitu vastust. Kõik vastused tekitavad aga uusi küsimusi ning panevad lapsi mõtlema ja arutlema.

 

 

Katie Saunders Minu tunded”

Raamat kõige väiksematele. Aitab lapsel oma tunnetest paremini aru saada ja neid sõnastada. Lapsed saavad isearvata, millal väike Uku on rõõmus, kurb, väsinud, pahane, rõõmus või uhke.

 

 
Trace Moroney sari „Minu tunded”: „Armastus”, „Headus”, „Kadedus”, „Üksildus”

Iga selle sarja raamat on kavandatud nii, et aidata lapsel paremini mõista oma tundeid. Tunnetest rääkimine õpetab lapsele, et on täiesti normaalne tunda vahel kadedust, viha või kurbust, ning kuidas sellistest halbadest tunnetest üle saada ja ennast õnnelikuna tunda.

 

Kätlin Vainola Kus on armastus?”

Väike Saara küsib emalt: „Kust sa tead, et sa mind armastad?” Saaral on veel palju küsimusi armastuse kohta. Kas ta on elus? Mis värvi ta on? Kas teda saab katsuda? Kas teda saab ära kaotada? Lugedes saab teada, millised vastused leidis Saara nendele küsimustele.

 

Anti Saar Pärt ei oska saltot”

Pärdil on väga paha tunne, et tal batuudil salto välja ei tule. Asja teeb veel hullemaks, et teda narritakse sellepärast. Ka suurem vend ei ole abiks. Pärt tunneb lausa viha. Kuidas küll väike poiss esialgu lootusetuna näivas olukorras lahenduse leiab?

 

 

Anne-Mari Alver Atsi tunded”

Atsile meeldib isaga jalutamas käia, eriti pühapäeviti. Siis on mõlemal aega. Seekord on Atsil tekkinud üks oluline küsimus. Ta tahab isa käest teada, milleks on inimestel tunded. Koos hakkavad isa ja poeg arutlema, millised tunded meil on.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!