Täna avati Tartus üleeuroopaline spordinädal

23. sept. 2017 Kultuuriministeerium - Kommenteeri artiklit

Täna, 23. septembril  avati Tartu Tähtvere spordipargis  Euroopa spordinädal  XX Tartu rattamaratoni lastesõitudega. Kolmandat korda toimuva üleeuroopalise spordinädala eesmärk on populariseerida liikumisharrastust ja sporti ning tõsta elanikkonna teadlikkust.

Kultuuriminister Indrek Saar avaldas heameelt, et Euroopa spordinädalast võetakse Eestis aktiivselt osa. „Enamikus koolides, paljudes kollektiivides ja spordiklubides korraldatakse eelseisva nädala jooksul väga erineva suunitlusega põnevaid üritusi, võistlusi ja spordipäevi. Kümnetel tuhandetel on võimalik osa võtta enam kui 900 rahvaspordiüritusest üle Eesti. Loodan, et spordinädal innustab meid kõiki veelgi enam liikumisharrastustega ka muul ajal tegelema,” ütles Saar.

Euroopa Liidu haridus-, kultuuri-, noorte- ja spordivolinik Tibor Navracsics ütles:  „Üleeuroopaline algatus on iga aastaga aina kasvanud ning olen rõõmus, et saan avada kolmandat korda toimuva spordinädala Tartus – linnas, mis näitab fantastilist eeskuju, kuidas julgustada inimesi sporti oma igapäevaellu püsivalt integreerima.”

Spordinädala patroon ja Eesti olümpiakomitee asepresident Jüri Tamm selgitas, et koolid, spordiklubid ja tööandjad mõistavad vastutust, mida nad kannavad oma inimeste ja terve ühiskonna ees, ning soodustavad üha enam liikumist ja tervislikke eluviise. „Spordinädal on suurepärane võimalus igaühele leida uus spordi ja liikumisega seotud harrastus ning endale sobiv rütm sellega tegelemiseks, sest liikumisest veelgi olulisem on liikuda regulaarselt ja oma võimete kohaselt,” ütles Tamm.

Spordinädala jooksul toimub Eestis kokku üle 900 formaadis liikumissündmust igas vanuses osalejatele. Infot Eestis toimuvate spordinädala avatud treeningute ja ürituste kohta leiab spordinädala kodulehelt www.spordinadal.ee.

Vaata spordinädala avamise programmi SIIT.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!