Tartu koolijuhid vihtusid hip-hop’i

1. sept. 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Tartu Tarkuse Eliit – linna noorim tantsukollektiiv. Fotod: Sirje Pärismaa

 

Täna kuulutatakse Tartu raeplatsil välja üleriigiline koolirahu. Tseremooniaga pannakse punkt 28. augustil alanud tarkusenädalale, millele andis avaakordi Tartu Tarkuse Eliit – koolijuhid ja õpetajad, kes esitasid linnarahvale Küüni tänava tantsuplatsil hip-hop-tantsukava.

Tarkusenädala moto oli seekord „Mina olen eeskuju”.

Enda jaoks tundmatu tänavatantsustiili õppimisega näitas Tartu Tarkuse Eliit, et nad ongi heaks eeskujuks oma õpilastele. Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi ja Descartesi kooli direktor Jaan Reinson tõestasid ka seda, et uusi oskusi omandada pole kunagi hilja.

Koolijuhiaastate alguses tegin kõik spordipäevad kaasa, õpilastele oli see oluline. Ka praegu loodan, et mingi impulsi õpilased siit saavad,” rääkis Jõgi pärast etteastet näost õhetades. „Harjutasime kolm-neli korda, poolteist tundi korraga. Olin trennist koju jõudes ikka päris võhmal. Aga tänane ülesastumine oli emotsionaalselt kihvt, oleksin nõus jätkama.”

Kõige raskem oli kohale tulla ja rütmis püsida,” muheles Jaan Reinson. „Ja rambipalavik oli ka. Eks veidi läks sassi, aga pärast tekkis tunne, et lähed enam-vähem muusikasse.”

Reinson osaleb pidevalt spordiüritustel, hiljuti rulluisumaratonil ja suvejooksul. Et koolielu on rutiinne ja vastu pidada on keeruline, tulebki end uutesse olukordadesse asetada, märkis ta.

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave filmis usinasti kolleegide etteastet ja ütles, et muljed on suurepärased.

Tantsusamme õpetas pedagoogidele Eesti suurima tänavatantsukooli JJ-Street treener Kairi Jerlov, kelle sõnul näitasid koolijuhid ja õpetajad, et tahtejõuga saab igaüks uute väljakutsetega hakkama.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!