Tartu ülikoolis alustab käesoleval sügisel õpinguid ligi 4000 üliõpilast

1. sept. 2017 - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval, 4. septembril kell 10 algab Tartu ülikooli aulas uue akadeemilise õppeaasta avaaktus. Üliõpilasi tervitavad rektor professor Volli Kalm ja Tartu linnapea Urmas Klaas. 2017/2018. õppeaastal alustab Tartu ülikoolis kõikide õppeastmete peale kokku õpinguid ligi 4000 üliõpilast.

Rektor Volli Kalm tervitab Tartu ülikooli uusi liikmeid, juhtides tähelepanu meie ühiskonnas, keskkonnas ja tööelus toimuvatele kiiretele muutustele: „Tervitades ja õnnitledes ülikooli õppima asujaid, eeldan neilt, et lisaks konkreetsetele teadmistele tekib neis ka arusaam, kuidas õpitu seostub, on kasutatav ning vajab täiendamist kiiresti muutuvas maailmas. Näiteks tingimustes, kus juba nende õpingute aja jooksul ‒ kolme aastaga ‒ on arvutite protsessorite kiirus kasvanud neli korda (nn Moore seadus), energia ja toidu tarbimine on kasvanud kaks kuni kolm korda kiiremini kui rahvaarv ning kõrbestunud on kaheksa Eesti pindalaga võrdne ala Maa pinnast. Lisaks on selle ajaga kirjaoskus jõudnud üheksa inimeseni kümnest ning üliõpilasi on praegusest 30 miljoni võrra rohkem.”
Avaaktusel esinevad tervitustega Tartu ülikooli rektor ja Tartu linnapea Urmas Klaas. Üliõpilaste nimel tervitab aktusel uusi tudengeid TÜ üliõpilaskonna aseesimees Mariliis Vaht ning esmakursuslaste nimel kõneleb sotsiaalteaduste valdkonna riigiteaduste eriala 1. kursuse üliõpilane Jakob Päll. Avaaktusel esineb Tartu ülikooli akadeemiline meeskoor dirigent Kuno Kerge juhatamisel.

Valdkondlikud avaaktused toimuvad samal päeval eri õppehoonetes ja auditooriumides, mille kellaajad ning toimumiskohad on välja toodud siin.

Tartu ülikooli avaaktuse otseülekannet saad jälgida UTTV vahendusel. Otseülekannet on võimalik jälgida ka peahoone auditooriumites 139 ja 140.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!