Theatrumi trupp annab etendusi üle Eesti

29. sept. 2017 Theatrum - Theatrumi trupp annab etendusi üle Eesti kommenteerimine on välja lülitatud

Tarmo Song (paremal) ja Mirko Rajas lavastuses „Popi ja Huhuu”. Foto: Ülar Mändmets

 

Kuna Theatrumi kodusaalis Tallinnas Vene tänaval jätkuvad suuremahulised ehitustööd, annab meie trupp etendusi paljudes saalides üle Eesti. Septembris mängiti Florian Zelleri „Isa” suure menuga Eesti Rahva Muuseumi teatrisaalis, sel kevadel välja tulnud „Talvevalgust” on kuni 3. oktoobrini võimalik vaadata Tallinna tehnikakõrgkooli saalis.

Ainult üks kord sel sügisel, 16. oktoobril mängitakse lavastust „Popi ja Huhuu” Eesti Draamateatri väikeses saalis. Lavastus esietendus eelmise aasta märtsis, tähistamaks Friedebert Tuglase 130. sünniaastapäeva.

See lihtne, kuid sümbolistlik lugu üllatab ikka ja jälle oma mitmekihilisuse ja ajatusega ning on teravalt päevakajaline ka rohkem kui sada aastat pärast kirjutamist. Tegemist on harukordse novelliga, mis pakub teatrile avaraid loomingulisi võimalusi. Pea sõnatu materjal tõlgituna universaalsesse teatrikeelde võimaldab nukkude ja maskide, valguste ja varjude ning helide ja vaikusega luua maailma, mis on vaatajale mõistetav ja tajutav, sõltumata riigipiirist või keelebarjäärist.

Lavastaja ja dramatiseerija Leino Rei, kunstnik Rosita Raud, muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres, valguskunstnik Rene Liivamägi, produtsent Aive Sarapuu.

Osades Tarmo Song, Mirko Rajas ja Helvin Kaljula.

Novembris on Theatrumi esinemispaigaks Viimsi Black Boxi stuudio, kus mängime „Isa” ning „Joobnuid”.

Täpsem mängukava aadressil www.theatrum.ee.