Tipptasemel koguperelavastust „Peeter Paan” saab nautida ka Eestis

29. sept. 2017 Forum Cinemas - Kommenteeri artiklit

Stseen Londoni rahvusteatri koguperelavastusest „Peeter Paan”. Foto: Steve Tanner

 

5. oktoobril kell 19 on Tallinna Coca-Cola Plazas võimalik vaadata eestikeelsete subtiitritega Londoni rahvusteatri ikoonilist koguperelavastust „Peeter Paan”.

Näitekirjaniku J. M. Barrie loodud lustlik Peeter Paan on juba üle saja aasta rõõmustanud lavalaudadel nii suuri kui ka väikesi. Lugu poisist, kes kunagi suureks ei kasva, on põnev ja fantaasiarohke seiklusjutt, mis peidab endas nostalgiat lapsepõlve muretuse järele, kuid näitab ka suureks kasvamisega kaasnevat vastutuse võtmise olulisust. London National Theatre’i kõrgelt tunnustatud lavastus toob jutustusse uut värskust ja natuke ka kaasaja nooti.

Lugu saab alguse sellest, et kadunud poiste ninamees Peeter Paan kaotab oma varju. Sihikindel Wendy aitab tal selle taas üles leida ning selle käigus satub ta Eikunagimaale, kus haldjas Tinker Bell, Tiger Lily ja kättemaksuhimuline kapten Konkskäsi juba ees oota­vad. Järgneb maagia, muusika ja seikluste pillerkaar. Lavastuse keskmes on seekord Peeter Paani asemel aga hoopis Wendy ning ka Konkskäsi pole selline, nagu loo varasemad versioonid teda kujutanud on.

Lavastaja Sally Cookson on suutnud üle saja aasta vana loo tänapäeva tuua nii, et see seostub tugevamalt praeguste noortega, kuid samas on säilinud originaali võlu,” selgitas lavastuse ülemaailmset edu Forum Cinemase programmispetsialist Henryk Johan Novod. „Kriitikud kiidavad eriti lavastaja oskust luua fantaasiamaailm, mis on liigutav ja tõsine, kuid samas humoorikas ja seikluslik.”

Oktoobri lõpus on samuti põhjust kino külastada, sest linastumas on nii uued animatsioonid („Lumeinimese poeg”), märulid („Thor: Ragnarök”) kui ka eestimaine värske filmitoodang („Keti lõpp”).

Forum Cinemase „Klassiga kinno” sooduspakkumise kohta saab lisainformatsiooni aadressil www.forumcinemas.ee/opetaja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!