TÜ hoiab maailma parimate ülikoolide üha tihenevas konkurentsis endiselt kõrget kohta

6. sept. 2017 - Kommenteeri artiklit

Maailma mainekaimaks ülikoolide edetabelite koostajaks peetav ajakiri Times Higher Education (THE) avaldas eile maailma parimate ülikoolide värske pingerea. 2018. aasta edetabelis püsib Tartu ülikool endiselt kohal 301–350.
2004. aastast ilmuvat THE tabelit peetakse maailma mainekaimaks ja objektiivseimaks ülikoolide pingereaks, mis kõrvutab maailma teadusülikoole kõigi peamiste tegevusalade lõikes. Pingerea koostamisel võetakse arvesse 13 tulemusnäitajat, mis on koondatud viide rühma: õpikeskkond (30% üldhindest), teadus (30%), teadustulemuste mõjukus (30%), tulu ettevõtetega sõlmitud lepingutest (2,5%) ja rahvusvahelisus (7,5%).
Edetabeli tänavuaastast väljaannet koostades reastas THE tuhat maailma parimat ülikooli.
Esmakordselt troonivad edetabeli tipus kaks Inglismaa tippülikooli: Oxfordi ülikool esimesel ja Cambridge teisel kohal.
Eesti ülikoolidest mahtus edetabelisse ka Tallinna tehnikaülikool, kes paigutub sarnaselt möödunud aastaga kohal 601–800.

Edetabeli koostamise metoodikaga ja täispika edetabeliga on võimalik lähemalt tutvuda THE kodulehel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!