Tulge külastama üleeuroopalist õpilasteaduse konkurssi!

15. sept. 2017 Eesti teadusagentuur - Kommenteeri artiklit

Eesti teadusagentuur kutsub 24. ja 25. septembril külastama Tallinnas toimuvat üleeuroopalist suursündmust – Euroopa noorte teadlaste konkurssi. Konkursil esitlevad oma uuri­mistöid 38 riigi õpilaste riiklike teadustööde konkursside võitjad vanuses 16–20. Kahel päeval on konkursipaik SpaceX avatud kõigile huvilistele. Ootame üritust külastama õpilasi, õpetajaid, uurimistööde juhendajaid ja koolijuhte.

Kõige enam on tipptasemel õpilasteadusega tutvumisest kasu noortel, kes on just oma uurimistööd tegema asumas, ning uurimistööde juhendajatel. Konkursikülastus võib olla uurimistöö kursuse osa. Uurimistöödega tutvumist hõlbustavad spetsiaalsed töölehed, mille juures on selgitused õpetajale.

Ürituse külastamine annab võimaluse ka keeleõppe lõimimiseks – töid esitletakse inglise keeles, tööde lühitutvustused on tõlgitud eesti keelde, aga küsimusi saab küsida ka vastavalt õpilase kodukeelele.

Õpilasi ootavad lisaks noorte teadustöödele põnevad töötoad ja teaduse populariseerijad. Kohal on „Rakett 69” tegevusala, robootika töötoad, virtuaalreaalsuse töötoad, maitsekoolitus, GLOBE ja mitmed teised. Täpsem programm, töölehed jm info on toodud veebilehel www.eucys2017.eu/visitors. Samas toimub õpilasgruppide eelregistreerimine 25. septembriks.

Õpetajatele on programmis kolm töötuba. Tartu ülikooli teaduskoolilt „Lõimime laboris probleeme lahendades loodusteadusi ja matemaatikat!”, Eesti maaülikoolilt „Ökoloogiline jalajälg ehk kuidas see, mida sa sööd, mõjutab keskkonda”, GLOBE’i töötoas tutvustatakse programmi tegevusi ning lihtsamaid mõõtmisi atmosfääri ja hüdroloogia protokollidest. Õpetajate töötubadesse registreerimine on vabade kohtade olemasolul avatud kuni 22. septembrini aadressil https://eucys2017.eu/opetajate-tootoad, samas saab tutvuda töötubade kirjeldustega.

Konkursipaik SpaceX asub Ülemiste City innovatsioonilinnakus aadressil Keevise 6. Sissepääs on tasuta.

Ürituse käepaelaga pakuvad 24. ja 25. septembril soodsamat sissepääsu Energia Avastuskeskus ja Lennusadam. Eesti tervishoiumuuseum, Eesti loodusmuuseum ja KUMU pakuvad käepaela alusel sooduspiletit pühapäeval, 24. septembril. Esmaspäeval on kolm viimast kohta suletud.

Euroopa Liidu noorte teadlaste konkurssi korraldatakse alates 1989. aastast, Eesti õpilased on sellel osalenud alates 2002. aastast. Eestis toimuv suurüritus on järjekorras 29., seda korraldab Eesti teadusagentuur koostöös Euroopa Komisjoni ning haridus- ja teadusministeeriumiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!